Programma
Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde

7
Keuringsdienst van Waarde is een consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. Verslaggevers Ersin Kiris, Marijn Frank, Sosha Duysker, Pieter Hulst, Stefan Stasse en Maarten Remmers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ons allemaal wijs willen maken. Wat weten wij eigenlijk van de producten in ons winkelmandje? Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en andere consumentenproducten. Ook proberen ze misstanden en vermeende misstanden te achterhalen. Ze bellen, als naïeve en vasthoudende consument, met een vraag naar de hulplijnen van producenten en krijgen daarbij soms hilarische of soms zelfs onthullende antwoorden. Van daaruit gaan ze verder op zoek naar de waarheid achter het product. Daarnaast testen ze de producten zelf. Ook gaan ze op bezoek bij producenten in binnen en buitenland. Is alles wat de producent over het product beweert of belooft ook echt waar? De Keuringsdienst van Waarde zoekt het tot op de bodem voor ons uit.
  • Keuringsdienst van Waarde

    2961 x bekeken | 31-10-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Goudvis
    7
    Er is een vis die altijd ontsnapt aan de koekenpan. De goudvis is ons daarvoor te dierbaar. We noemen hem goudvis, zijn kleur is oranje, maar wat blijkt, hij hoort eigenlijk groen te zijn. Een wonderlijk verhaal over... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3259 x bekeken | 17-10-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Natuurspons
    7
    Met een natuurspons kun je alles. Auto s wassen, je gezicht deppen, of een muur verven. Iedere spons is uniek, maar wat is het eigenlijk? Je hebt er een zee voor nodig, en ook duikers die hun leven willen wagen. Het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2979 x bekeken | 3-10-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Spaanse slof
    7
    Ze zitten zo vertrouwd dat je er eigenlijk mee naar buiten zou willen; Spaanse sloffen. De spotgoedkope oer-pantoffels die je vele winters warm houden. Maar hoe Spaans is die slof eigenlijk? De presentatie was in... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2809 x bekeken | 26-9-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem
    6
    Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Maar ouderwets brood kun je in de fabriek ook nieuwerwets maken. Maar hoe?... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    4852 x bekeken | 19-9-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Yoghurt
    4
    Grieken, Turken en Bulgaren. Ze staan gebroederlijk naast elkaar in de supermarkt. Yoghurt met een paspoort. Maar de drie soorten dikke yoghurt zijn voor een kaaskop moeilijk te onderscheiden. Een verhaal over... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2676 x bekeken | 5-9-2013
    Keuringsdienst van Waarde - De kers op de taart
    4
    De Keuringsdienst van Waarde viert een feestje. Op televisie. Na tien jaar en 187 uitzendingen werd het wel eens tijd. Tijd voor taart. Maar voor we de taart kunnen aansnijden trekt het stralend middelpunt van ons gebak... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2297 x bekeken | 6-6-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Barbecue
    6
    Speciaal voor de barbecue, houtsnippers gemaakt van oude whiskyvaten. De whiskyvaten zijn wel 60 jaar oud en er heeft s werelds beste single malt whisky in gezeten. De Keuringsdienst vraagt zich in deze uitzending af... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2384 x bekeken | 30-5-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Couscous
    8
    KRO’s Keuringsdienst van Waarde reist af naar Marokko en geeft antwoord op de vraag: is couscous een snelle hap of typisch slowfood? Ajouad El Miloudi gaat op onderzoek uit en laat zien hoe traditionele couscous gemaakt... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3192 x bekeken | 23-5-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Sushi deel 2
    6
    Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar Japanse vishapjes zijn zo speciaal niet meer. Op het station, in de supermarkt en zelfs in de diepvries. All you can eat, bij de Chinees die Japans heeft geleerd. De... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    5722 x bekeken | 16-5-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Patatje Met
    7
    Een patatje zonder met, is als een biertje zonder schuim. Zonde. Een patatje met, dat is hoe het hoort. Maar, waarde patatbakker, we hebben een vraagje. Uw patatje met, met wat is dat precies? Een vet verhaal over saus... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    9743 x bekeken | 10-5-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Melk
    8
    Melk bewaar je in de koelkast, dat is een waarheid als een koe. Maar de Keuringsdienst kreeg een mail van een verbaasde kijker. Hij had een pak verse melk buiten zijn koeling laten staan, en zelfs na enkele weken leek... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3302 x bekeken | 2-5-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Sushi deel 1
    6
    Sushi. Vroeger was het chique met stokjes. Sushi. Maar Japanse vishapjes zijn zo speciaal niet meer. Op het station, in de supermarkt en zelfs in de diepvries. All you can eat, bij de Chinees die Japans heeft geleerd.... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3798 x bekeken | 19-4-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Kip
    5
    Koop je kip bevroren, dan heb je haar voor nog geen drie euro en dertig cent. Anderhalve kilo kip zonder kop. Koud gemaakt voor een zacht prijsje. Zo zacht, dat de Keuringsdienst wil weten hoe het kan, voor zo goedkoop... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2713 x bekeken | 11-4-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Liaan
    4
    Oerbos in het raamkozijn. De liaan. Laat hem in de jungle hangen, dan is het tropisch onkruid. Breek een stukje af en het is goud waard in een tuincentrum om de hoek. Leuk voor in een vaas, of naast de televisie. Opzoek... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3084 x bekeken | 4-4-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Paprikapoeder
    7
    Een kijker vroeg zich af, waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika? Gebruiken ze speciale paprika s? Of wordt bij het drogen de smaak heel anders? En als je er over nadenkt, waarom is paprikapoeder altijd... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2878 x bekeken | 28-3-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Walnootolie
    6
    De supermarkt verkoopt een flesje walnootolie voor slechts €2,19. Dat is heel wat goedkoper dan wat dezelfde hoeveelheid walnoten kost. Wat is dat voor olie die goedkoper is dan zijn ingrediënten? De olieboer snapt het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3475 x bekeken | 21-3-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Bevergeil deel 2
    6
    In het slot van dit tweeluik nemen we het Canadese bevergeil mee naar Nederland en kijken we of het terug te vinden is in een product dat we hier gewoon eten. Jamie Oliver blijkt geen kletskous. Bevergeil is dichterbij... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3461 x bekeken | 17-3-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Bevergeil deel 1
    7
    Jamie Oliver verspreidde het gerucht dat de anale klieren van de bever worden gebruikt als smaakmaker in vanille ijs. Bevergeil; Broodje Aap of goed bewaard geheim? De Nederlandse voedselproducenten wilden het er niet... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2979 x bekeken | 7-3-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Suiker
    8
    De Keuringsdienst ontving een wonderlijke brief van een kijker op Curaçao. Er zou een geheimzinnige fabriek op het eiland staan. Witte suiker afkomstig van Nederlandse polders zou er worden omgetoverd tot bruine... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    4202 x bekeken | 28-2-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Appelsap
    6
    Pers je een sinaasappel, dan krijg je jus d orange. Pers je een appel, dan krijg je... Tja. Wat krijg je dan? We zijn in een Oost-Europese boomgaard met één bijzondere soort appel, de bruine. Deze uitzending van het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2990 x bekeken | 21-2-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Zalmforel
    4
    Forel is een soort vis. Die kennen we wel. Zalm is ook een soort vis, die kennen we nog beter. Tot zover klinkt het simpel. Maar er is er nog eentje, die ons in verwarring brengt, namelijk zalmforel. Dat staat op het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3970 x bekeken | 14-2-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Kroepoek
    4
    Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Lange witte plakken, in het plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? Een lastige vraag, waar de Chinees geen antwoord op heeft. Deze uitzending van... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3846 x bekeken | 7-2-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Kogelbiefstuk
    6
    Een boze slager schreef de Keuringsdienst een brief. Omdat het woordje kogel de biefstuk duurder maakt is het aantrekkelijk om ermee te sjoemelen. Deze uitzending van het programma Keuringsdienst van Waarde met de... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2799 x bekeken | 31-1-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Aardappelen
    5
    Bintjes, Dorés en Eigenheimers: vroeger was de keuze simpel. Maar tegenwoordig worden we overspoeld door aardappelsoorten met steeds weer nieuwe namen, van heel goedkoop in grote zakken tot duur in kleine zakjes met een... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    4320 x bekeken | 24-1-2013
    Keuringsdienst van Waarde - Eieren
    6
    Het was altijd een raadsel, welk ei je kopen moest voor een tevreden kip: gewoon, scharrel, gras of bio, spotgoedkoop of peperduur. Maar per 1 januari van dit jaar zijn die zorgen voorbij. Eieren waar de kip voor moet... Bekijk uitzending
« 1 . . . 16 17 18 19 20 21 22 23 »
Nieuws over Keuringsdienst van Waarde
  • Keuringsdienst van Waarde - Een mals stukje vlees of een echt Frans stokbrood in 40ste seizoen

    Een mals stukje vlees of een echt Frans stokbrood in 40ste seizoen

    22-9-2024

    Het is weer tijd voor kritische vragen en schokkende ontdekkingen over het consumeerde eten in Nederland. De vaste club van Keuringsdienst van Waarde staat weer klaar voor de kijker en zorgt dat de producenten er niet zomaar vanaf komen en een toelichting moeten geven wat er zowel niet allemaal in ons eten zit.

    Het nieuwe seizoen is alweer het 40ste seizoen. De verslaggevers Marijn Frank, Sosha Duysker, Ersin Kiris, Stefan Stasse, Maarten Remmers en Pieter Hulst zijn klaar voor een seizoen vol met onthulde geheimen. Zo gaan ze al in de eerste aflevering aan de slag met de belofte van mals vlees.

    Iedere slager en supermarkt belooft een mals stukje vlees op de verpakking, maar is dat wel zo? Of is het een verkooptruc? Dat gaan de verslaggevers uitzoeken. Hoe kan vlees mals op je bord liggen, zonder een expert te zijn? Sommige beloven het zelfs. Keuringsdienst van Waarde is wekelijks te zien vanaf 23 september om 21:30 bij de KRO-NCRV op NPO1.
    Lees verder