Programma
Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde

7
Keuringsdienst van Waarde is een consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. Verslaggevers Ersin Kiris, Marijn Frank, Sosha Duysker, Pieter Hulst, Stefan Stasse en Maarten Remmers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ons allemaal wijs willen maken. Wat weten wij eigenlijk van de producten in ons winkelmandje? Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en andere consumentenproducten. Ook proberen ze misstanden en vermeende misstanden te achterhalen. Ze bellen, als naïeve en vasthoudende consument, met een vraag naar de hulplijnen van producenten en krijgen daarbij soms hilarische of soms zelfs onthullende antwoorden. Van daaruit gaan ze verder op zoek naar de waarheid achter het product. Daarnaast testen ze de producten zelf. Ook gaan ze op bezoek bij producenten in binnen en buitenland. Is alles wat de producent over het product beweert of belooft ook echt waar? De Keuringsdienst van Waarde zoekt het tot op de bodem voor ons uit.
  • Keuringsdienst van Waarde

    1942 x bekeken | 10-11-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Verse tonijn
    5
    Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushirestaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand,... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2789 x bekeken | 3-11-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Bacon
    6
    Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of pancetta. Het ene kost een schijntje, de ander is weer schreeuwend duur. Maar wat is het verschil? Het is vet en zit aan een varken. Bacon, ontbijtspek of... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3451 x bekeken | 27-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Sambal
    7
    Bekend van de Chinees of thuis op de boterham met pindakaas. Sambal oelek. Van oorsprong Indonesisch. Maar wat is toch die hete rode saus uit het glazen potje of dichtgeknoopte boterhamzakje? De presentatie was in... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3016 x bekeken | 20-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Bolognese
    7
    Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar je hebt natuurlijk ook pasta Bolognese. Wat hebben zij eigenlijk met elkaar te maken? Wie kent de smaak niet van de groene zakken chips. Bolognese. Maar... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    5123 x bekeken | 13-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Volkoren
    7
    De Keuringsdienst duikt in brood. Niet in witte, maar in bruine boterhammen. Volkoren om precies te zijn. Donker en gezond. Maar wat is volkoren? En wat is bruin dan precies? Wat blijkt, het ene bruine brood is het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1977 x bekeken | 6-10-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Kaars
    6
    De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Waar zijn die kaarsen eigenlijk van gemaakt? De Keuringsdienst onderzoekt kaarsen met een luchtje. Een kijker kocht geurloze kaarsen. Maar na gebruik thuis bleef... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2060 x bekeken | 29-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Sjalotten
    7
    Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben. De sjalot uit Bretagne is de enige echte sjalot, zeggen ze in Frankrijk. Kook je culinair, dan is een ui te ordinair. Sjalotten moet je hebben.... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    11613 x bekeken | 22-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eiwitpoeder
    4
    Als je spieren wilt kweken moet je aan de eiwit-shakes. Maar wat zit er precies in die grote mysterieuze potten? De Keuringsdienst kreeg een vraag van een aantal kampioen rugbyspelers. Het voltallige team snoept na de... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3116 x bekeken | 15-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Angus
    6
    Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn, dat het een eigen naam verdient: Angus. Zelfs McDonalds is er een burger van gaan bakken. Je ziet steeds vaker rundvlees dat zo bijzonder schijnt te zijn,... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3051 x bekeken | 8-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Keratine shampoo
    6
    Mannen in witte jassen zeggen het. Uw haar is kapot en moet nodig gerepareerd. Gelukkig is daar keratine-shampoo. Kera-wat? Een intensief reparerend goedje. Maar wat het is en hoe het werkt? De presentatie was in... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2619 x bekeken | 1-9-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Verse tonijn
    6
    Populairder dan ooit en we lusten ze rauw. Netjes gesneden plakjes sashimi-tonijn. Op het menu van ieder lokaal sushi-restaurant of wokpaleis. Altijd mooi rood van kleur en daarom vers. Maar er is iets geks aan de hand... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1675 x bekeken | 18-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Risotto
    6
    Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak risotto. Hoe een stelletje rijstkorrels in een identiteitscrisis raken kan. Mamma mia, wat gaan we nou krijgen? Men verkoopt roerbak risotto. Hoe een stelletje... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1713 x bekeken | 11-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Visolie
    6
    Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes met visolie zijn niet aan te slepen. Misschien is het de angst voor graatjes. Misschien is het de angst voor de dood. Pilletjes... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2762 x bekeken | 4-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Leverworst
    6
    Geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. Zo ligt bij iedere supermarkt een leverworst van een halve kilo voor slecht 62 cent. Geliefd bij de borrel of op een feestje:... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2591 x bekeken | 28-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Haar
    8
    Een vreemd bericht vonden we online. Haren van dieren en ook mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Brood daar zit wat in, maar wat precies? Een vreemd bericht vonden we... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2148 x bekeken | 21-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Coquille
    5
    Ze klinken zo mooi, coquilles Saint Jacques. De Keuringsdienst van Waarde gaat op chique maar niet in een chique restaurant. Coquilles zijn overal. Zelfs in de diepvries van de goedkoopste supermarkt. Ze klinken zo... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2703 x bekeken | 14-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem
    4
    Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen,... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1832 x bekeken | 7-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Ossenstaart
    4
    Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het tegen in een blik, zak, of in een bistro. Zo klassiek, dat we de ingrediënten al niet meer kennen. Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2256 x bekeken | 30-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Kroepoek
    6
    Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte plakken, in het plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    6749 x bekeken | 23-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Filet americain
    6
    Wat zit er in filet americain, hoe lang is het houdbaar en is het broodje filet echt vers en veilig? Een smaakmaker die de nodige tongen losmaakt: filet americain. De één trekt er een vies gezicht bij en bij de ander... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1706 x bekeken | 16-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Euro
    7
    We weten wat we met een euro kunnen kopen, maar hebben geen idee wat die kost. Want hoe wordt een euro eigenlijk gemaakt? In Europese munthuizen, antwoordt de centrale bank. We weten wat we met een euro kunnen kopen,... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1958 x bekeken | 9-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: groenten
    7
    We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. Daarom... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1822 x bekeken | 2-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vis
    6
    Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij. Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2464 x bekeken | 26-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: insecten
    8
    Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel. Al jaren wordt er over... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2067 x bekeken | 19-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vlees
    7
    Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst. De helft van al het vlees dat we in Nederland eten komt van het varken. En vaak komt dat varken uit steeds... Bekijk uitzending
« 1 . . . 13 14 15 16 17 18 19 . . . 24 »
Nieuws over Keuringsdienst van Waarde
  • Keuringsdienst van Waarde - Een mals stukje vlees of een echt Frans stokbrood in 40ste seizoen

    Een mals stukje vlees of een echt Frans stokbrood in 40ste seizoen

    22-9-2024

    Het is weer tijd voor kritische vragen en schokkende ontdekkingen over het consumeerde eten in Nederland. De vaste club van Keuringsdienst van Waarde staat weer klaar voor de kijker en zorgt dat de producenten er niet zomaar vanaf komen en een toelichting moeten geven wat er zowel niet allemaal in o...
    Lees verder