Programma
Keuringsdienst van Waarde

Keuringsdienst van Waarde

7
Keuringsdienst van Waarde is een consumentenprogramma bij de KRO-NCRV. Verslaggevers Ersin Kiris, Marijn Frank, Sosha Duysker, Pieter Hulst, Stefan Stasse en Maarten Remmers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ons allemaal wijs willen maken. Wat weten wij eigenlijk van de producten in ons winkelmandje? Het programma probeert inzicht te geven in de productie van voedsel en andere consumentenproducten. Ook proberen ze misstanden en vermeende misstanden te achterhalen. Ze bellen, als naïeve en vasthoudende consument, met een vraag naar de hulplijnen van producenten en krijgen daarbij soms hilarische of soms zelfs onthullende antwoorden. Van daaruit gaan ze verder op zoek naar de waarheid achter het product. Daarnaast testen ze de producten zelf. Ook gaan ze op bezoek bij producenten in binnen en buitenland. Is alles wat de producent over het product beweert of belooft ook echt waar? De Keuringsdienst van Waarde zoekt het tot op de bodem voor ons uit.
  • Keuringsdienst van Waarde

    2725 x bekeken | 4-8-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Leverworst
    6
    Geliefd bij de borrel of op een feestje: leverworst. Doodgewoon en bovenal spotgoedkoop. Zo ligt bij iedere supermarkt een leverworst van een halve kilo voor slecht 62 cent. Geliefd bij de borrel of op een feestje:... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2560 x bekeken | 28-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Haar
    8
    Een vreemd bericht vonden we online. Haren van dieren en ook mensen zouden als grondstof dienen voor een middel dat in ons brood wordt verwerkt. Brood daar zit wat in, maar wat precies? Een vreemd bericht vonden we... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2097 x bekeken | 21-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Coquille
    5
    Ze klinken zo mooi, coquilles Saint Jacques. De Keuringsdienst van Waarde gaat op chique maar niet in een chique restaurant. Coquilles zijn overal. Zelfs in de diepvries van de goedkoopste supermarkt. Ze klinken zo... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2645 x bekeken | 14-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Zuurdesem
    4
    Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen, ietsje anders en ook ietsje duurder. Brood zoals het vroeger was. Zuurdesem gaat als zoete broodjes over de toonbank. Bijna overal te krijgen,... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1738 x bekeken | 7-7-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Ossenstaart
    4
    Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het tegen in een blik, zak, of in een bistro. Zo klassiek, dat we de ingrediënten al niet meer kennen. Het is een klassiek gerecht: Ossenstaartsoep. Je komt het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2109 x bekeken | 30-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Kroepoek
    6
    Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte plakken, in het plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? Het is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek! Lange witte... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    6616 x bekeken | 23-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Filet americain
    6
    Wat zit er in filet americain, hoe lang is het houdbaar en is het broodje filet echt vers en veilig? Een smaakmaker die de nodige tongen losmaakt: filet americain. De één trekt er een vies gezicht bij en bij de ander... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1653 x bekeken | 16-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Euro
    7
    We weten wat we met een euro kunnen kopen, maar hebben geen idee wat die kost. Want hoe wordt een euro eigenlijk gemaakt? In Europese munthuizen, antwoordt de centrale bank. We weten wat we met een euro kunnen kopen,... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1922 x bekeken | 9-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: groenten
    7
    We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. We zijn in Nederland kampioen tomaten telen. Best gek, want tomaten groeien liever in een warmer klimaat. Daarom... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1779 x bekeken | 2-6-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vis
    6
    Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels komt niet uit de wilde zee maar uit een afgesloten kwekerij. Hebben we in de toekomst nog wel vissers nodig? Steeds meer vis in de winkels... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2338 x bekeken | 26-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: insecten
    8
    Is het een kwestie van wennen en gaan we echt met zijn allen aan de insect, of is het een hype die snel weer aan ons voorbij gaat? De Keuringsdienst over wormen, larven en krekels als voedsel. Al jaren wordt er over... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2031 x bekeken | 19-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Eten van morgen: vlees
    7
    Hoe gaan we dat varkentje wassen in de toekomst? De Keuringsdienst op zoek naar het varken van de toekomst. De helft van al het vlees dat we in Nederland eten komt van het varken. En vaak komt dat varken uit steeds... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2847 x bekeken | 12-5-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Lamsvlees
    5
    Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt. Bij de slager ligt lamsvlees voor de helft van de prijs. Maar hoe doet de slager dat? Het lam wordt duur betaald in de Nederlandse supermarkt. Bij de slager ligt... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2334 x bekeken | 28-4-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Bertolli
    6
    Wie van Bertolli saus opschept, schept op van een opschepper. Saus met truffel bijvoorbeeld. Oh zo verrukkelijk. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris en Marijn Frank. Deze uitzending van het... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2770 x bekeken | 21-4-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Boerenkaas
    7
    Boerenkaas is een beschermd product dat volgens echte boerenregels gemaakt moet worden. Verplicht van rauwe melk van eigen koe. Maar nu zijn er boeren die deze regels aan hun laars lappen. De presentatie was in handen... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2032 x bekeken | 14-4-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Wild zwijn
    7
    Van alle wilde beestjes in het bos is alleen het zwijn zo wild dat we het bij de naam noemen: wild zwijn. Voer voor jagers: nu ook veilig voorverpakt in de winkel. Maar is dat wel zo pluis? De presentatie was in handen... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2670 x bekeken | 7-4-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Kipfilet
    6
    Met een kip kan je veel kanten op. Een veelzijdig stukje vlees, noemen ze dat. Er is hele kip en halve kip. Kippenpoot, kippenvleugels of kippendij. Allemaal stukken kip met heldere plaatsaanduiding. De presentatie was... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2720 x bekeken | 31-3-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Bruis
    6
    Koop je water in dure flessen in plaats van uit de kraan, dan heb je keuze. Plat of bruis, met of zonder prik. Want zonder bubbels is het leven maar saai. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi, Ersin Kiris... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    1716 x bekeken | 24-3-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Euro
    7
    We weten wat we met een euro kunnen kopen, maar hebben geen idee wat die kost. Want hoe wordt een euro eigenlijk gemaakt? In Europese munthuizen, antwoordt de centrale bank. De presentatie was in handen van Ajouad El... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2389 x bekeken | 17-3-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Inktvisringen
    5
    Het is de Spaanse bitterbal voor bij de borrel: calamares. Gefrituurde inktvisringen, zo populair geworden tijdens de tapastrend dat het sindsdien niet meer kan ontbreken op de kaart van een café. Het is de Spaanse... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3240 x bekeken | 10-3-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Natuurlijk aroma
    7
    Er waart een ware groene golf door onze grootgrutters: alles puur natuur. Van koek tot kaas, van vla tot fruitsap, tegenwoordig is alles 100% natuurlijk. Er waart een ware groene golf door onze grootgrutters: alles puur... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2858 x bekeken | 3-3-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Wodka
    8
    Wie wodka drinkt weet vaak niet wat die proeft. Niet vanwege het verminderde bewustzijn, wel vanwege de smaak. Of het gebrek eraan. Echte wodka smaakt namelijk naar zo weinig mogelijk. Wie wodka drinkt weet vaak niet... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    3031 x bekeken | 25-2-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Surimi
    8
    Surimi, witte staafjes uit het visschap die aan krab doen denken. Bij velen daarom ook bekend als krabsticks. Niet gemaakt van krabben uit de zee, maar van iets anders. De presentatie was in handen van Ajouad El... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    7710 x bekeken | 18-2-2016
    Keuringsdienst van Waarde - Dadels
    8
    Ze zijn meestal verschrompeld, plakkerig, bruin en bovendien zoet: dadels. Maar hoe komt de dadel eigenlijk aan zijn zoete smaak? Ze zijn meestal verschrompeld, plakkerig, bruin en bovendien zoet: dadels. Maar hoe komt... Bekijk uitzending
  • Keuringsdienst van Waarde

    2021 x bekeken | 17-12-2015
    Keuringsdienst van Waarde - Slak
    7
    Ze vreten onze tuinen leeg maar wij pakken ze terug. In boter vol knoflook koken we ze uit en prikken we ze uit hun huisje. Maar welke slak zit er eigenlijk in dat bourgondische huisje? In Frankrijk spreken ze van... Bekijk uitzending
« 1 . . . 13 14 15 16 17 18 19 . . . 23 »
Nieuws over Keuringsdienst van Waarde
  • Keuringsdienst van Waarde - Een mals stukje vlees of een echt Frans stokbrood in 40ste seizoen

    Een mals stukje vlees of een echt Frans stokbrood in 40ste seizoen

    22-9-2024

    Het is weer tijd voor kritische vragen en schokkende ontdekkingen over het consumeerde eten in Nederland. De vaste club van Keuringsdienst van Waarde staat weer klaar voor de kijker en zorgt dat de producenten er niet zomaar vanaf komen en een toelichting moeten geven wat er zowel niet allemaal in ons eten zit.

    Het nieuwe seizoen is alweer het 40ste seizoen. De verslaggevers Marijn Frank, Sosha Duysker, Ersin Kiris, Stefan Stasse, Maarten Remmers en Pieter Hulst zijn klaar voor een seizoen vol met onthulde geheimen. Zo gaan ze al in de eerste aflevering aan de slag met de belofte van mals vlees.

    Iedere slager en supermarkt belooft een mals stukje vlees op de verpakking, maar is dat wel zo? Of is het een verkooptruc? Dat gaan de verslaggevers uitzoeken. Hoe kan vlees mals op je bord liggen, zonder een expert te zijn? Sommige beloven het zelfs. Keuringsdienst van Waarde is wekelijks te zien vanaf 23 september om 21:30 bij de KRO-NCRV op NPO1.
    Lees verder