Wie gin wil drinken heeft wat te kiezen tegenwoordig. Zowat iedere week verschijnt er een nieuw ginmerk in het schap. Maar wat is het verschil tussen die talloze merken? En waarom is de ene fles goedkoop en de andere...
Bekijk uitzending
Hoe je het uitspreekt weet bijna niemand. Hoe je het schrijft ook niet. Want er is hummus, houmous, humus en hoemoes te vinden in het schap naast de eier- en kipkerriesalades. Voorheen lag er één smaak in de winkel,...
Bekijk uitzending
Plotseling waren ze daar, zwarte pakken yoghurt of melk in het schap van de supermarkt. Andere koe, andere melk, rept het pak. Zuivel gemaakt met de melk van een speciaal koeienras, de Jersey-koe. Maar van welke koe...
Bekijk uitzending
Stokbrood, of zoals de Fransen zeggen: baguette. Iedere supermarkt bakt ze tegenwoordig vers af in de winkel. Maar toch zit er veel verschil tussen de broden. De ene baguette is de andere niet. Hoe kan dat? Een...
Bekijk uitzending
Goedkope olie in goudgele flessen. Zonnebloemolie. Je koopt al snel veel voor weinig. In dezelfde supermarkt kochten we ook zonnebloempitten. Deze zijn in vergelijking met de olie hartstikke duur. Waar komt dit...
Bekijk uitzending
Afgelopen zomer werd het weer volop gedronken op menig terras, rosé. Een speciale wijn gemaakt op basis van blauwe druiven. Maar de Keuringsdienst zag iets geks. In de supermarkt staan roséwijnen van witte druiven. Hoe...
Bekijk uitzending
Friszure melk in rode pakken. Karnemelk. Maar wat zit er precies in die pakken en hoe maak je van melk karnemelk? Van oudsher door melk of room te karnen. En dan krijg je boter en karnemelk. Maar de ouderwetse karnton...
Bekijk uitzending
Iedereen kent wel de varkenshaas of ossenhaas. Een exclusief en mals stukje vlees. Maar er duiken steeds meer haasjes op in het supermarktschap. Van de kip, zalm, forel, kalkoen of kabeljauw. Maar wat is een haasje...
Bekijk uitzending
Op veel flesjes vers sap staat tegenwoordig hoe het uit de vrucht kwam. Koudgeperst of slowjuiced bijvoorbeeld. Maar wat betekent dat, en wat doet het ertoe hoe je een appel of wortel uitperst? Er blijken meerdere...
Bekijk uitzending
Massaal dopen we onze sushi, sashimi en rauwe vis in een zwart en vloeibaar goedje, beter bekend als sojasaus. Maar de ene sojasaus is de andere niet. Althans, zo lijkt het. Waar de ene fles rept over natuurlijk...
Bekijk uitzending
Je komt het steeds vaker tegen bij de supermarkt of de slager: gerijpt vlees of aged , zoals dat mooi heet met een Engels woord. Van 7 dagen gerijpt tot minimaal 28 dagen. Maar wat is dat dan voor oud vlees? En waarom...
Bekijk uitzending
Een paar jaar terug had nog niemand ervan gehoord in Nederland, maar plots is het overal. Matcha. Verpulverde groene thee met allerlei gezonde eigenschappen. Als je de hippe theebars en foodbloggers mag geloven...
Bekijk uitzending
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Wat is serranoham precies? Hoe maak je glühwein klaar? en aan welk van deze producten is kleurstof toegevoegd? In de tweede halve finale neemt team Chinese keuken het op tegen de kaasmeisjes om uit te vinden wie...
Bekijk uitzending
Wat is het E-nummer van karmijn? In welk glas zit lactosevrije melk? En wat is het verschil tussen bloem en meel? In de eerste halve finale nemen de foodtruckers het op tegen de chocolademakers om uit te vinden wie het...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Al jaren te vinden in het vlugklaar schap van de supermarkt. De slavink. Een beetje gehakt gerold in een lapje spek. Maar waar komt die Nederlandse klassieker vandaan en wie gaf hem zijn merkwaardige naam? En dan is...
Bekijk uitzending
Hoe maak je crushi? Wanneer zeg je itadakimasu? En waar gebruik je dit ding voor? In deze aflevering neemt team Olijfolie het op tegen team Kroket om uit te vinden wie er het meest van eten weet. De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Welke specerij wordt wereldwijd het meest gebruikt. Waar zwemt de paling naartoe om te paaien? En uit welke stad komt deze ham? In deze aflevering neemt team Thee het op tegen team Stroopwafel om uit te vinden wie er...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending
Veertig duo s van voedselspecialisten nemen het tegen elkaar op. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond stoppen? De presentatie was in...
Bekijk uitzending