Steeds meer zoutjes, chips, nootjes en rijstwafels worden verkocht met BBQ-smaak. Maar wat is dat voor smaak? Hoe vang je de smaak van een kooktechniek in een chipje of borrelnoot die zelf waarschijnlijk nooit een...
Bekijk uitzending
Daan Nieber test zestien BN ers en veertig duo s van voedselspecialisten op hun kennis van eten. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond...
Bekijk uitzending
Daan Nieber test zestien BN ers en veertig duo s van voedselspecialisten op hun kennis van eten. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond...
Bekijk uitzending
Daan Nieber test zestien BN ers en veertig duo s van voedselspecialisten op hun kennis van eten. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond...
Bekijk uitzending
Daan Nieber test zestien BN ers en veertig duo s van voedselspecialisten op hun kennis van eten. Wie weet het meeste over de producten die we dagelijks in ons boodschappenmandje leggen en gedurende de dag in onze mond...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst van Waarde heeft zijn 250ste aflevering gemaakt en daarom spelen wij de Keuringsdienst van Waarde Quiz. Daan Nieber test zestien BN ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het gemaakt en op...
Bekijk uitzending
Mokka, al jaren een geliefde smaak in gebak, koffie of chocolade. Iedereen kent de mokkataart of de mokkaboon. Maar, wat is mokka eigenlijk? Is het koffie of chocolade, of misschien beide? De Keuringsdienst gaat op zoek...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst van Waarde heeft zijn 250ste aflevering gemaakt en daarom spelen wij de Keuringsdienst van Waarde Quiz. Daan Nieber test zestien BN ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het gemaakt en op...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst van Waarde heeft zijn 250e aflevering gemaakt en daarom spelen wij de Keuringsdienst van Waarde Quiz. Daan Nieber test zestien BN ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het gemaakt en op...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst van Waarde heeft zijn 250e aflevering gemaakt en daarom spelen wij vanaf 10 mei de Keuringsdienst van Waarde Quiz. Daan Nieber test zestien BN ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst van Waarde heeft zijn 250e aflevering gemaakt en daarom spelen wij de Keuringsdienst van Waarde Quiz. Presentator Daan Nieber test zestien BN ers op hun kennis van eten: wat zit erin, hoe wordt het...
Bekijk uitzending
Hoewel we van oudsher verknocht zijn aan aardappelen, groenten en vlees, mag het in de keuken af en toe best iets spannender. Gelukkig is er kerrie; de gele smaakmaker die alle gerechten omtovert tot iets exotisch. We...
Bekijk uitzending
De ene kip legt bruine eieren, de andere witte. Qua smaak is er eigenlijk geen verschil, maar toch eten Nederlanders liever bruine dan witte. En er is nog iets geks. Witte eieren kosten in de supermarkt stukken minder...
Bekijk uitzending
Het is het allerduurste wat je kan vinden in de supermarkt: saffraan. Wat maakt deze specerij zo peperduur? En zijn alle rode sprietjes wel echt wat ze zeggen te zijn? De Keuringsdienst volgt het spoor van de saffraan...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst wil weten wat zeevruchten zijn en stuit op iets geks. Want wie een zak fruits de mer koopt vindt vaak alle zeven wereldzeeën terug in één verpakking. Maar één zee ontbreekt, nooit vind je er een vrucht...
Bekijk uitzending
Sinds een paar jaar verkoopt Albert Heijn groenten en fruit die vroeger nooit in het schap zouden belanden: buitenbeentjes. Appels, peren en wortels die net niet mooi genoeg zijn om in de hoogst haalbare klasse verkocht...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst kocht een zak frieten. Speciale friet. Niet om te bakken in het vet, maar in de hete lucht. Ofwel airfryer friet. Maar hoe frituur je met lucht? En waarom heb je daar dan speciale frietjes voor nodig?...
Bekijk uitzending
Kaas in een krokant jasje uit de frituur: de kaassoufflé. Al jaren een klassieker in de snackbar. Wie heeft er niet een keer zijn tong of gehemelte verbrand door de gesmolten kaas bij de eerste hap. Maar wat voor kaas...
Bekijk uitzending
Steeds vaker verschijnen er opmerkelijke ingrediënten op het etiket van vleesproducten, zoals bamboevezel, granaatappelextract en snijbietconcentraat. Maar wat doen die in je rundergehakt, schnitzel of slavink? Het...
Bekijk uitzending
Het ene stuk rundvlees is het andere niet. Verpakkingen reppen tegenwoordig over het voer dat de koe at. Het veevoer zou de smaak bepalen. Zo zijn er biefstukken uit Ierland met een bijzondere smaak door een dieet van...
Bekijk uitzending
Voor namaak betaal je doorgaans minder dan voor het origineel. Alleen, wanneer je vlees namaakt gebeurt er iets geks. Bijna altijd is het imitatievlees duurder dan het echte werk. Zo ook bij de rookworst. Je hebt al een...
Bekijk uitzending
Wie een pizza koopt in de supermarkt loopt het risico dat er iemand met zijn tengels aan heeft gezeten. Steeds meer pizza s zijn namelijk handgevormd. Naar Napolitaanse traditie. Maar wie zit er dan aan dat pizzadeeg?...
Bekijk uitzending
De Keuringsdienst komt op het spoor van een nieuw product. Suikers uit fruit, ontdaan van alles wat het deed denken aan de appel of druif waar het oorspronkelijk uit kwam. Alleen er is iets geks. Tientallen fabrieken...
Bekijk uitzending
Wie zijn huid wilt laten stralen smeert modder of klei op zijn gezicht. Schijfje komkommer erbij en ontspannen maar. Alleen, wat smeer je precies op je gezicht als je een kleimasker gebruikt? Rivierklei, boetseerklei of...
Bekijk uitzending
Een beetje koffiedrinker kiest tegenwoordig voor koffiebonen met een specifieke herkomst. Of zoals dat heet: single origin. Koffie uit een bepaald land, een bepaalde streek of dorp. Niet van de grote hoop, maar geplukt...
Bekijk uitzending