Uitzending
Katholiek Nederland TV - 2010-2011

2010-2011

Katholiek Nederland TV

30-3-2011

| 1178 x bekeken | 0 reacties
7
Onderwerpen deze aflevering:

Vastensoep
In het kader van de jaarlijkse terugkerende Vastenaktie organiseert de rooms-katholieke parochie Sint Maarten & Trinitas uit Leidschendam in samenwerking met de PKN in Leidschendam jaarlijks het zogenoemde 'vastensoep' eten. Dit doen zij al 29 jaar. Tijdens de vastentijd wordt in het parochiecentrum op elke dinsdag een soepmaaltijd aangeboden aan parochianen en andere belangstellenden, welke wordt voorbereid door vrijwilligers van de kerk. Aan het slot van de maaltijd wordt gecollecteerd voor de Vastenaktie die dit jaar bestemd is voor het behoud van leefgebied voor de Mangyan in de Filipijnen. Gesprek hierover met de vrijwilligers Riet Engels en An Gruson, die de soep bereiden.

Avond van de martelaren
In talloze landen worden christenen vervolgd en vermoord vanwege hun geloof. Kerk in Nood heeft daarom donderdag 24 maart de Avond van de Martelaren georganiseerd. Een reportage over deze avond in Amsterdam met onder meer een interview met Soundos Beauty, een gevluchte christen uit Irak, en met Juta Bolsius (zangeres), zij zong het 'Ave Maria' tijdens de Avond van de Martelaren.

Buren van God
Elly Mulders verruilde een baan in de reguliere zorg voor een nieuw avontuur: het opzetten van een kleinschalige dagopvang voor mensen met lichamelijke klachten of psychische problemen. In Kronenberg in Noord-Limburg stond de pastorie van de Theresiakerk leeg. Heel geschikt voor dit doel en inmiddels draait de dagopvang op volle toeren bij deze zorgzame buurvrouw van God.

Kijk het Vaticaan
De Via della Conciliazione in Rome is omgetoverd tot de kruisweg, voorzien van 49 levensgrote beelden en 11 kruizen van brons, de paus ontmoet 8000 staalarbeiders en roept op tot een wapenstilstand in Libië.

Johannes Passion
In Roosendaal studeren honderden kinderen met hun klas de 'Johannes Passion' van Bach in. Dit Duitse klassieke stuk over het lijden en sterven van Christus is een hele opgave. Gevolgd worden Brecht en Yassmina, beiden 12 jaar, die ieder met hun schoolklas meedoen aan dit project. Welke klas wordt geselecteerd en mag op 17 april meedoen aan de grote uitvoering van de Johannes Passion in de St. Josephkerk? De serie over Brecht en Yassmina wordt in 4 delen uitgezonden. Vandaag het eerste deel: 'De Jury'.

Deze uitzending van het programma Katholiek Nederland TV met de titel 2010-2011 is uitgezonden op woensdag 30 maart door de RKK. De presentatie was in handen van Roderick Vonhögen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie