Nieuwsbericht
Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker - Driedelige serie Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker

Driedelige serie Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker

Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker

22-5-2016

| 596 x bekeken | 0 reacties
7

Jaarlijks krijgen ruim 500 kinderen in ons land te horen dat ze kanker hebben. Plotseling wordt de grootste nachtmerrie werkelijkheid en draait het zorgeloze gezinsleven met 180 graden om. Van wekelijkse afspraken met de sportclub naar dagelijkse afspraken in en rondom het ziekenhuis. Scans, chemokuren en bestralingen staan plots bovenaan op de agenda en emoties als angst, onzekerheid en verdriet nemen de overhand. In het programma Kanjers van Kinderen, dat vanaf vanavond 21.30 uur te zien is op RTL 4, volgt Nance een jaar lang zes kinderen op de voet tijdens hun strijd tegen deze vreselijke ziekte.

In deze driedelige serie komen wekelijks twee van de zes kanjers, Lisanne (16), Raph (12), Flynt (3), Dewi-Jill (17) Wesley (15) en Milou (5) die vechten tegen hun ziekte, aan bod. Nance krijgt een kijkje in het leven van deze kinderen om erachter te komen wat de ziekte doet met het kind, hoe de ouders omgaan met de situatie en wat dit betekent voor de andere kinderen uit het gezin. Een periode vol ups-and-downs en desondanks zijn het allemaal dappere kinderen met een enorme drive om hun ziekte te overwinnen.

De creatieve Lisanne staat volop in het leven, totdat ze pijnklachten krijgt waarvoor ze behandeld wordt door diverse fysiotherapeuten.
De 12-jarige Raph kan van de ene op de andere dag niet meer goed lopen. Zijn moeder denkt dat hij moe is, maar bezoekt toch de huisarts. De familie Hoogerman viert vakantie in Oostenrijk als de 3-jarige Flynt ineens geen honger meer heeft en continue moe is. Terug in Nederland verergeren zijn klachten.

Dewi-Jill zit in het tweede jaar van het grafisch lyceum. Na ruim drie jaar vermoeidheidsklachten komt eindelijk de aap uit de mouw. Zij heeft de ziekte van Hodgkin. De 15-jarige Wesley mankeert nooit iets. Sterker nog, hij heeft zijn huisarts nog nooit ontmoet. Tot het moment dat hij wakker wordt en er een bult op zijn buik zit. De angst slaat toe en blijkt terecht. De moeder van Milou is een half jaar zwanger als ze te horen krijgt dat Milou leukemie heeft. Terwijl Milou zware behandelingen ondergaat moet haar moeder bevallen.

Afleveringen kun je online terugkijken via onze website TVblik.

Klik hier voor meer informatie over Kanjers Van Kinderen: Hun Strijd Tegen Kanker, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws