Uitzending
Je zal het maar zijn - Onderdeel van een groep

Onderdeel van een groep

Je zal het maar zijn

20-9-2011

| 11021 x bekeken | 0 reacties
8
Arie Blokland is achttien jaar en groeit op in een groot gezin met vijftien boers en zussen. Moeder Blokland heeft een strakke organisatie in handen. Dagelijks kookt ze kilo's aardappelen en wekelijks draait ze tientallen wassen voor haar achttienkoppige gezin. Of ze ooit spijt heeft van zoveel kinderen? Nooit. Als christelijk gezin zijn ouders dankbaar voor alle kinderen die komen. Sophie zoekt Arie thuis op en maakt kennis met zijn broers, zussen en zijn ouders. Ze vraagt ze naar de voor- en nadelen van het leven in een groot gezin.

Jeroen woont en werkt bij Niburu, een persdienst waarvan de leden geloven in buitenaardse wezens. Niburu wordt zelf regelmatig bezocht door een alien, de zogenaamde walk-in. Jeroen maakt vaak contact met buitenaardse wezens door zijn shakra's te openen. Sophie is aanwezig tijdens een meditatiesessie waar dit gebeurt en legt samen met Jeroen een medicijnwiel in het bos. Hij vertelt daar over de eerste keer dat hij dit deed en meteen een UFO en twee buitenaardse wezens zag. Sophie neemt ook een kijkje bij het Niburu Avondjournaal, waar Jeroen drie keer per week bewustmakend nieuws brengt.

Het Donker Collectief is een groep jonge kunstenaars die een ruig en vrij leven nastreven. Zonder vaste woning, met een kwast en een doek willen zij doorbreken in de kunstenaarsscene. Dit gaat gepaard met een experimenteel leven vol naaktmodellen, illegale feestjes en verre reizen. De jongens hebben het niet van een vreemde. Het zijn de nakomelingen van de kunstenaarsgroep 'After Nature', die in de jaren tachtig en negentig de Amsterdamse kunstscene deed verbazen met haar vrije en grensverleggende gedachtegang. Maar in hoeverre zijn de jongens gewaarschuwd door het verleden van hun ouders? Sophie volgt Fela en Dali Donker. Ze laat zich beschilderen en hoort alles over hun heftige jeugd. Ze zijn op jonge leeftijd uit huis geplaatst omdat hun ouders niet goed voor hen konden zorgen.

Presentatie: Sophie Hilbrand.

Deze uitzending van het programma Je zal het maar zijn met de titel Onderdeel van een groep is uitgezonden op dinsdag 20 september door BNN. De presentatie was in handen van Sophie Hilbrand.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie