Uitzending
Lucia Rijker en de kracht van stilte - 19-12-2010

19-12-2010

Lucia Rijker en de kracht van stilte

2320 x bekeken | 0 reacties
8
Lucia Rijker en Frans Zwartjes
Wat hebben een violist, een geluidskunstenaar, twee vrienden die tuinen ontwerpen en een zenmonnik met elkaar gemeen? Bij allemaal speelt stilte een grote rol in hun dagelijks leven.

Boeddhist en meervoudig wereldkampioen boksen Lucia Rijker ontmoet hen tijdens haar onderzoek naar de verschillende facetten van stilte. altvioliste Esther Apituley laat Lucia ervaren wat stilte in het Concertgebouw met je doet. Filmmaker Frans Zwartjes licht de zeggingskracht van zijn dialoogloze films toe. Naar aanleiding van de 'damschreeuwer' 4 mei jongstleden wordt de breekbaarheid van stilte belicht.

Lucia RijkerIT-compagnons Monique Pohlen en Peter Gramberg vinden balans in hun leven door stilte in tuinontwerpen te zoeken. Geluidskunstenares Nathalie Bruis verbeeldt de stilte, en zenmeester Tenkei Roshi Koppens laat weten dat hij pas via zijn leermeesters diepere lagen van stilte heeft bereikt.

Rijker verblijft uiteindelijk lange tijd alleen en probeert er achter te komen welke wijsheid en kracht de stilte haar schenkt.

Deze uitzending van het programma Informatief interviews met de titel Lucia Rijker en de kracht van stilte is uitgezonden op zondag 19 december. Te gast was Lucia Rijker.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie