Nieuwsbericht
In de ban van Goed en Fout - Docuserie onthult zwarte bladzijden in familiegeschiedenis van WOll

Docuserie onthult zwarte bladzijden in familiegeschiedenis van WOll

In de ban van Goed en Fout

16-4-2024

| 984 x bekeken | 2 reacties
6
In de aanloop naar 4 & 5 mei staan we stil bij het verleden en kijken dankbaar naar het heden en de toekomst. Volgend jaar leven we 80 jaar in vrijheid in Nederland. 4 en 5 mei staan we stil bij alle slachtoffers van de 2e Wereldoorlog. Sommige families hebben om die reden zwarte bladzijden in hun geschiedenis. Zo ook bij Onno Blom in de familie.

Onno’s zijn grootvader zat tijdens de oorlog in het verzet, bij de groep De Duif in Friesland. Grootvader Jan zit in het verzet, maar dat gold niet voor zijn gezinsleden. Overgrootvader Johan Blom sloot zich namelijk aan bij de NSB. Samen met zijn vrouw en zeven zoons en dochters. Behalve Jan.

Onno gaat samen met zijn vader Hans op zoek naar zowel het goede als het foute verleden van zijn familie. Ze duiken in het archief van NSB-leden en gaan de voetsporen van opa Jan achterna. Na vijfenzeventig jaar zwijgen zijn twee zussen van opa Jan bereid om terug te gaan naar Westerbork, waar ze zijn opgesloten als foute Nederlanders en waar hun vader is overleden. Ze gaan ook op zoek naar wat er was gebeurd met verzetscommandant Philip Pander. Wat is er van de Duif overgebleven na zijn arrest door de Duitsers?

De serie In de ban van Goed en Fout is te zien vanaf 30 april tot en met 3 mei om 22:30 uur bij de BNN-VARA op NPO2.

Klik hier voor meer informatie over In de ban van Goed en Fout, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws