Uitzending
IKONHUIS: De Nieuwe Wereld - Pasen, een nieuw begin

Pasen, een nieuw begin

IKONHUIS: De Nieuwe Wereld

5-4-2015

| 1968 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten
Geert Corstens (oud-president van de Hoge Raad) is een warm pleitbezorger van het nieuwe begin dat bij Pasen hoort. Een goede rechtspraak voorziet niet alleen in genoegdoening voor het slachtoffer maar ook in barmhartigheid naar de dader. Vergelding vindt hij geen vies woord maar vergeving fascineert hem hoewel het geen plaats heeft in het Recht.

Pasen betekent ook nieuw leven. Ari van Buuren (voormalig hoofd Geestelijke Verzorging UMC Utrecht en voormalig voorzitter van de Stichting Bezinning Orgaandonatie) en Bert Keizer (verpleeghuisarts en filosoof) gaan met elkaar in gesprek over hun verschillende kijk op orgaandonatie. Zijn wij ons lichaam? En is orgaandonatie niet een ultiem protest tegen onze sterfelijkheid?

Regisseur Liesbeth Coltof maakte de voorstelling Het begin van alles, een theaterstuk voor kinderen waarin zij verschillende scheppingsverhalen de revue laat passeren. Centraal staat de vraag: waar komt de mens eigenlijk vandaan?

Mensenrechtenjournaal
Deze week is er aandacht voor mensenrechten in Saoedi-ArabiŽ, Cambodja en Tsjaad.

Muziek
Vrouwenkoor Ars Musica onder leiding van Patrick van der Linden zingt een hymne en brengt een eigen interpretatie van ĎIedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen.í

In deze uitzending van IKONHUIS: De Nieuwe Wereld was Bert Keizer te gast. De presentatie was in handen van Colet van der Ven. Deze uitzending van het programma IKONHUIS: De Nieuwe Wereld met de titel Pasen, een nieuw begin werd uitgezonden op zondag 5 april door de IKON.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie