Uitzending
Holland Aan Zee - Aflevering 13

Aflevering 13

Holland Aan Zee

17-5-2013

| 885 x bekeken | 0 reacties
5
Het tweede deel van een tweeluik waarin Holland aan Zee laat zien welke bijzondere evenementen er allemaal deze zomer en dit najaar te zien zijn in Alkmaar en omgeving. In deze episode besteedt gastvrouw Mirella Doss aandacht aan de Plus Wandel4Daagse. Samen met haar twee gasten heeft ze een gesprekje met twee van de medewerkers van Le Champion die bij de organisatie betrokken zijn. Vervolgens aandacht voor een andere klassieker op evenementengebied: de Kunst10daagse van Bergen. Een overdaad aan kunstenaars exposeert overal in het dorp. Er is een gesprek met één van hen: de schilder Marcel Schellekens die in café restaurant Fabels van alles vertelt over het ontstaan en het nut van de Kunst10daagse.

Daarna bezoeken Mirella en haar twee gasten het kleine doch sfeervolle Natuurmuseum Westflinge in Sint Pancras. Een gesprekje met Esther de Winter maakt duidelijk wat het museum allemaal te bieden heeft. Mirella, Nicky en Vanessa vergapen zich aan het diorama dat op de eerste verdieping te vinden is.

Tot slot bezoeken zij de levende geschiedenisgroep Frisii Justerland die zich aan het voorbereiden zijn op het Justerland Festival dat op 1 en 2 juni a.s. wordt gehouden op het grote veld ten noorden van de grote Plas van Recreatiegebied Geestmerambacht. Mirella en de meiden zijn verbaasd over de inzet en vakkennis van de leden van de groep, die zich binnen drie jaar allerlei oude gebruiken en historisch handwerk eigen hebben gemaakt. Beelden van het festival van 2012 maken duidelijk wat je, behalve levende geschiedenis, allemaal kunt verwachten op de derde editie: veel historisch theater, veel spektakel, veel spannende verrassingen. Justerland rekent af met het idee dat geschiedenis saai is….

Deze uitzending van het programma Holland Aan Zee met de titel Aflevering 13 is uitgezonden op vrijdag 17 mei.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie