Rocky Tuhuteru
29-1-2006
| 3318 x bekeken | 1 reacties
Radio- en televisiepresentator Rocky Tuhuteru (1959) is sinds 1980 werkzaam voor diverse publieke omroepen. Voor de NOS presenteert hij o.a. NOS-Langs de Lijn, bij de KRO-televisieprogramma's zoals Ontbijt TV en voor de NPS doelgroepen-programma's zoals Suara Maluku en Radio Urbania. Daarnaast heeft Tuhuteru een eigen media- en communicatiebureau. We praten met hem over zijn drijfveren en ambities, zijn gedachten over religie en over de tekst die hij als zijn heilige tekst bestempelt.
Deze uitzending van het programma Het Vermoeden met de titel Rocky Tuhuteru is uitgezonden op zondag 29 januari door de IKON, de NPS en de KRO. Te gast was Rocky Tuhuteru. De presentatie was in handen van Annemiek Schrijver.
Reacties op deze uitzending
-
blikker22474
13-2-2012 02:47
Het is nota bene zes jaar geleden dat deze interview met Rocky aan mij voorbij is gegaan. Maar goed, beter laat dan nooit zeg ik nu maar.
Om te reageren op de woorden van Rocky is dat hij de welbekende spijker op zijn kop heeft geslagen. Zelfs zes jaar na dato blijkt zijn visie juist te zijn en is van alle tijden. Rocky is zoals ik hem sinds mijn kindjaren ken zeker geen idealist. Nu weerspiegelt Rocky de nederlandse samenleving perfect in een notendop! Zorgbarend!
Empatie luidt zijn boodschap naar alle mensen die, laat ik het noemen, een zgn "westerse" levensopvatting (belust of gebaseerd op o.a. individuele macht, dus ijdelheid en materialisme), ongeacht van welke komaf men ook is hier in Nederland. Ik geef toe dat ik participeer in deze samenleving maar alleen met een visie om te overleven.
Vele vragen die aan Rocky gesteld zijn ruikt meer naar verontwaardiging of hollandse nieuwsgierigheid en verkapte bewondering i.pv. om het leergierigheid.
Rocky is zich terdege van bewust dat hij tijdens zo'n interview de Molukkers in Nederland aan het vertegenwoordigen is! Daarom doet hij dit naar mijn smaak erg goed waarin een oprecht mens achter hem schuilt.
U en ik hebben na deze interview de tussenstand weten op te nemen hoever wij zijn in de samenleving. Trek zelf uw conclusie maar.