Uitzending
Hart en ziel - Van je familie moet je het maar hebben

Van je familie moet je het maar hebben

Hart en ziel

4-12-2008

| 2210 x bekeken | 0 reacties
7
Het enige wat je in dit leven niet kunt kiezen, is familie. Gezinswaarden, omgangsvormen, maar ook drinkgewoonten, partnerkeuze, omgaan met geld. Er is eigenlijk niets dat ouders niet op de één of andere manier doorgeven aan hun kinderen. Dat gebeurt van generatie op generatie en vaak gebeurt dat onbewust. Teuntje Klinkenberg erfde van haar familie dat netelige kwesties onbesproken bleven en verdriet werd verdrongen. Zij doorbrak dat patroon en schreef er een boek over.
Familiegebruiken en -verhoudingen worden nergens zo duidelijk zichtbaar als binnen het familiebedrijf. Daar heeft Nederland er vele duizenden van en het mag een wonder heten dat het soms al generaties lang goed gaat. Familiebanden zijn vertrouwd maar liggen ook gevoelig. Concurrentie tussen broer en zus, de rangorde binnen een gezin en oude vetes hebben in familie hun eigen dimensie. Psycholoog Maarten van de Kimmenade is expert familiebedrijven. Samen met familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt is hij te gast. Cabaretier Hans Liberg wordt psychologisch getest op zijn karaktereigenschappen.

Deze uitzending van het programma Hart en ziel met de titel Van je familie moet je het maar hebben is uitgezonden op donderdag 4 december door de NCRV. Te gast waren Hans Liberg en Maarten van de Kimmenade.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee