Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 9-2-2010

9-2-2010

Goedemorgen Nederland

879 x bekeken | 0 reacties
4
Vieze lucht verziekt je longen
Elk jaar sterven in Nederland vele duizenden mensen vroegtijdig aan de gevolgen van luchtvervuiling. Het Astmafonds eist daarom maatregelen en komt met een campagne: vieze lucht verziekt je longen. Michael Rutgers is directeur van het Astmafonds vertelt waar het om gaat en wat eraan te doen is: hij verwacht maatregelen van de gemeente.

Blinde wordt naar boom geleid
In Utrecht eindigen speciale ribbelpaden, die dienen als geleide voor blinden en slechtzienden tegen een boom. Bram Rekers haalt verhaal.

Illegale handel in toegangskaarten aan banden gelegd
Er moet paal en perk worden gesteld aan de illegale handel in toegangskaarten voor popconcerten, voetbalwedstrijden en andere evenementen. Vandaag behandelt de Tweede Kamer een wetsvoorstel.
Hier aan tafel Eric van Eerdenburg, directeur van het Lowlands festival. De officiŽle verkoop voor Lowlands moet nog beginnen, maar op internet floreert de handel al. De branchevereniging van tussenhandelaren is niet enthousiast.

Levensverwachting genetisch bepaald
Belangrijke wetenschappelijke doorbraak in Groningen. Onderzoekers hebben daar de sleutel gevonden tot ouderdom in het DNA van de mens. De onderzoekers keken naar de telomeren, de beschermkapjes van het DNA, te vergelijken met de plastic uiteinden van schoenveters. Bij de meeste cellen worden telomeren korter bij elke celdeling. De telomeerlengte is daarom de marker voor biologische leeftijd. Pim van der Harst is een van die onderzoekers, verbonden aan het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Wat is liefde?
Met Valentijnsdag voor de deur proberen wetenschappers in Rotterdam een antwoord te vinden op de vraag: wat is liefde? En hoe kun je het beste flirten. Jeroen van Dalen is flirtcoach en spreker op een symposium over de liefde in Rotterdam.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op dinsdag 9 februari door de KRO. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee