Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 5-2-2010

5-2-2010

Goedemorgen Nederland

1167 x bekeken | 0 reacties
5
Verhoren commissie de Wit afgerond
Drie weken lang verhoorde de Commissie de Wit financiële en politieke kopstukken, met in de finale het optreden van Wouter Bos en Nout Wellink. De vraag is of er nu een antwoord is op de vraag wat de financiële crisis heeft veroorzaakt? Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie aan de universiteit van Amsterdam, over wat we de afgelopen drie weken hebben gezien.

Dweilorkest Kleintje Pils
De organisatie van de Winterspelen in Vancouver was zo onder de indruk van de muzikale sfeermakers, dat ze zijn uitgenodigd om de Olympische schaatswedstrijden “gezellig” te maken. Bram Rekers zocht ze op.

Privacy in het geding
Moeten we bang zijn dat onze privacy in de toekomst verdwijnt? Volgens burgerrechtenorganisatie Bits of Freedom wel. Daarom worden vanavond voor de zesde keer de Big Brother Awards uitgereikt aan personen en instanties die het meest bedreigend zijn voor onze privacy. Ot van Daalen, directeur van Bits of Freedom.

‘Task Force Pak de pedo’
De Amsterdamse zedenpolitie maakt twee rechercheurs vrij om actief groomers te gaan opsporen: digitale kinderlokkers die sociale netwerksites gebruiken om kinderen te benaderen met als doel seksueel misbruik. Grooming is een vorm van digitale kinderlokking en door een wetswijziging al strafbaar vóór er daadwerkelijk ontucht heeft plaatsgevonden. Jelmer Visser, chef Bureau Zedenpolitie van Amsterdam-Amstelland legt uit hoe dat werkt.

Carnavalskrakersverkiezing
Liters bier, meterslange polonaises en alle handjes de lucht in! Nog een week en dan barst in het zuiden het carnaval weer in alle hevigheid los. En zonder rechtgeaarde carnavalskraker natuurlijk geen carnaval. De strijd om het beste fuifnummer 2010 is hevig. Aan tafel jurylid van de Carnavalskrakerverkiezing Roel Rambags en icoon van het feest der feesten de enige, echte: Arie Ribbens!

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 5 februari door de KRO. Te gast waren Arie Ribbens, Sweder van Wijnbergen en Ot van Daalen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie