Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Goedemorgen Nederland - 12-3-2010

12-3-2010

Goedemorgen Nederland

1233 x bekeken | 0 reacties
5
Hans van Mierlo overleden
Gister overleed Hans van Mierlo op 78-jarige leeftijd in Amsterdam. De geliefde en eloquente vader van D66 inspireerde politici binnen en buiten zijn partij. Ook al verliet hij de politiek in 1998, D66 liet hij nooit helemaal los. Gerrit-Jan Wolffensperger, de opvolger van van Mierlo als fractievoorzitter D66 in de Tweede Kamer over van Mierlo in 1966 de politiek veranderde. En Roger van Boxtel, oud-minister voor D66 in het Tweede Kabinet Kok vertelt over zijn herinneringen aan van Mierlo.

PvdA Den Haag sluit PVV uit
De politieke verhoudingen in Den Haag staan op scherp. Lijsttrekker van de lokale PvdA, Jeltje van Nieuwenhoven, denkt er niet aan om een college te vormen met de PVV. Gisteren tijdens de installatie van die nieuwe gemeenteraad werden de verhoudingen nog even scherp gezet. Aan Haagse wethouder voor de PvdA, Marnix Norder en leider van de onderhandelingen de vraag of je zo de PVV niet in de kaart speelt.

Wietrokers moeten PvdA stemmen
Coffeeshophouder Nol van Schaik uit Haarlem is ervan overtuigd: het gedoogbeleid rond softdrugs is alleen te redden als alle wietrokers van Nederland op 9 juni op de PvdA stemmen. En om al die wietrokers ook de stembus in te krijgen, moeten alle coffeeshops op 9 hun deuren sluiten. Bram Rekers zocht hem op. Tips voor Bram kun je mailen naar goedemorgennederland@kro.nl

6 miljoen naar de Zuidpool
Nederland steekt 6 miljoen euro in de Zuidpool. Met dit geld van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap wordt op Antarctica wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de klimaatverandering. Professor Hein de Baar, hoogleraar Oceanografie aan de Universiteit Groningen vertelt wat er met dat geld gebeurt.

Paralympische Winterspelen met één Nederlander
Dit weekend gaan de Paralympische Winterspelen van start. We peilen de stemming bij de enige Nederlandse deelnemer: zitskiër Kees-Jan van der Klooser, alias The Flying Dutchman.

Hoe moet het met het CDA?
Camiel Eurlings, kroonprins van het CDA, verlaat de politiek. Maar er was meer slecht nieuws. In de peiling zakte de partij nog eens twee zetels verder weg en staat nu op 27 zetels – van de 41 die er nu zijn. Hoe ziet de toekomst van het CDA eruit? Jeroen van Velzen is voorzitter van de jongerenafdeling van het CDA.

Adviezen over penalties
Penalty-professor Gyuri Vergouw helpt bondscoach Bert van Marwijk om het Nederlands elftal wereldkampioen te maken. Hij schreef een boek vol tips.

Deze uitzending van het programma Goedemorgen Nederland is uitgezonden op vrijdag 12 maart door de KRO. Te gast waren Roger van Boxtel, Gerrit Jan Wolffensperger, Jeroen van Velzen, Hein de Baar en Gyuri Vergouw. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie