Uitzending
Geld maakt gelukkig (EO) - 28-2-2008

28-2-2008

Geld maakt gelukkig (EO)

2914 x bekeken | 0 reacties
6
In deze aflevering zien we de portretten van Marjan Berk en Lies.
Beiden vrouwen hebben op latere leeftijd een geldprijs gewonnen waarmee ze hun dromen waar hebben kunnen maken. Lies heeft net iets meer dan een halve ton in euro’s gewonnen. Zij vindt dat ze sindsdien in grote weelde leeft. Deze weelde zit bij Lies in het kleine geluk. Haar hart ligt in het Mokumse. Ze had nooit gedacht dat ze nu mensen mee kan nemen naar de visboer om samen een harinkje te happen en dat zij kan trakteren, dat ze met haar scootmobiel en haar canta door Amsterdam kan toeren en hierdoor zo mobiel is dat ze zelf naar de markt en de winkel kan gaan, dat ze een piano heeft kunnen kopen en les heeft kunnen nemen.
Naast Lies vertelt Marjan Berk haar zeldzame verhaal. De kans om een grote geldprijs te winnen is al enorm klein. Laat staan dat je als bekende Nederlander wint in de loterij. Marjan Berk overkwam dit. Zij won één miljoen euro. En dat kwam goed uit. Haar huis dat ze noodgedwongen in de verkoop had moeten zetten, kon ze nu kopen. Daarnaast heeft ze een boek kunnen schrijven voor Belle, haar kleinkind. Het boek gaat over Belles moeder die veel te vroeg is komen te overlijden. De opbrengst van het boek komt ten goede aan het KWF. Door het winnen van de prijs, kon Marjan Berk zich dit permitteren.

Deze uitzending van het programma Geld maakt gelukkig is uitgezonden op donderdag 28 februari door de EO. Te gast was Marjan Berk. De presentatie was in handen van Marc Dik.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie