Uitzending
Geld maakt gelukkig (EO) - 27-3-2008

27-3-2008

Geld maakt gelukkig (EO)

1667 x bekeken | 0 reacties
6
Zijn je vrienden nog steeds goede vrienden als je opeens heel rijk bent.? Of zijn ze alleen maar op je geld uit? Of is het “als je wint, heb je vrienden”? Wil iedereen opeens geld van je zien? Wat is de waarde van geld in vriendschappen en familie? Marc gaat deze uitzending op bezoek bij het gezin van Jolanda en Richard. Ze hebben een onafscheidelijke familie, ze maken zelfs met z’n allen theater… Martha daarentegen is door mensen steeds weer teleurgesteld, omdat het ze om haar geld ging. Maar Martha blijft sterk en open in het leven staan.

Jolanda en haar man Richard hebben drie zoons. In het jaar dat de jongste werd geboren viel in hun straat de hoofdprijs. Het is een erg hecht gezin en de prijs zorgde voor een heerlijke verlichting van hun financiële situatie. Jolanda en Richard konden verhuizen naar hun geboortestad Hengelo, dichtbij hun familie. Ze kochten huis van hun dromen met alles erop en eraan. Al het geld wordt geďnvesteerd in gezin en familie, hun belangrijkste basis in het leven.
“We konden niet geloven dat wij de gelukkige winnaars waren. Ik moest het iedereen vertellen die het maar wilde horen!”. “Ons gezin is het middelpunt van ons leven. Geld valt daarbij in het niets, ons gezin staat voorop”. “We zijn blij dat we terug zijn in Hengelo, dichtbij onze familie. We proberen zoveel mogelijk tijd met ze door te brengen.”

Martha leefde als getrouwde vrouw een luxe leven. Haar man ging er vandoor met een jongere dame. Martha kwam met haar zoon bij de sociale dienst terecht en leefde van een kleine uitkering. Door de prijs kon ze weer een comfortabel leven leiden. Helaas is haar beste vriend er met een groot (geleend) bedrag vandoor gegaan.
“Na mijn huwelijk zat ik diep in de put en moest ik weer van voor af aan beginnen”. “Mijn beste vriend, ik zag hem als broer, leende voor de 2e keer een bedrag. Hij vertrok naar het buitenland en ik heb ‘m nooit meer gezien”. “Ik wil blanco blijven staan in het leven. Ik heb het er niet voor over om argwanend te worden tegenover mensen.”

Deze uitzending van het programma Geld maakt gelukkig is uitgezonden op donderdag 27 maart door de EO. De presentatie was in handen van Marc Dik.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie