Uitzending
Geld maakt gelukkig (EO) - 20-3-2008

20-3-2008

Geld maakt gelukkig (EO)

1351 x bekeken | 0 reacties
7
Gezondheid kun je niet kopen. Wat dan te doen met een grote geldprijs als je niet gezond bent of je kinderen niet gezond zijn?

Monique en Geert-Jan, al bijna een heel leven zijn ze samen. En het waren zware jaren. Hun eerste kindje Melissa is in totaal 33 keer geopereerd, hun tweede kindje Thomas blijkt na vele onderzoeken autistisch te zijn. Alle tegenslagen hebben dit gezin alleen maar sterker en hechter gemaakt. De prijs kwam als geroepen, het voelde alsof ze dit verdiend hadden.
“Melissa heeft reuma, en dankzij de prijs konden we een fantastische auto voor haar kopen zodat ze mobiel is”. “Door het autisme van onze zoon zijn wij naar elkaar gegroeid. Hij heeft veel liefde in ons gezin gebracht”. “Het klinkt misschien raar, maar als we samen zijn bij ons paard Roulette, genieten we overal van, zelfs van het uitmesten van de stal.”

Marianne en Klaas zijn de trotse ouders van twee dochters en vier kleinkinderen. Ze wonen al 40 jaar in hetzelfde huurhuisje in Tilburg. Sinds Mariannes eerste zwangerschap lijdt zij aan artrose. Voordat de prijs viel kwam ze al negen maanden de deur niet uit. Van het geld kochten zij een busje groot genoeg om Mariannes scootmobiel in te vervoeren. Ze zijn nu mobiel en kunnen hun kleinkinderen meenemen op leuke dagjes uit.
“Ik ben 9 maanden het huis niet uit geweest”. “Ik voel me iedere keer opnieuw rijk als die scootmobiel de bus in gaat”. “Ik voel me nu weer een volwaardig mens, ondanks mijn beperkingen.”

Deze uitzending van het programma Geld maakt gelukkig is uitgezonden op donderdag 20 maart door de EO. De presentatie was in handen van Marc Dik.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie