Uitzending
Geld maakt gelukkig (EO) - 13-3-2008

13-3-2008

Geld maakt gelukkig (EO)

1581 x bekeken | 0 reacties
6
Geef je in één keer al je geld uit als je een grote geldpriijs wint of denk je heel goed na over waar je je geld aan uit geeft? Marc bespreekt de twee tegenstellingen in deze aflevering. Jacqueline geeft al haar geld uit aan auto’s, boten en alle andere luxes van het leven. Simon heeft er een jaar over gedaan om na het winnen van meer dan een miljoen een fiets te kopen…

Het zou zo een broodje aap verhaal kunnen zijn. Jacqueline werkte 7 jaar als toiletjuffrouw en leefde van een minimaal inkomen. De vader van haar 2 tieners was overleden en ze woonde samen met haar nieuwe vriend Johan. Toen Jacqueline de prijs won, kon ze eindelijk haar Johan trouwen. Het werd een kostbaar sprookjeshuwelijk. Maar het geld ging ook op aan auto’s (meerdere!) een boot, meubels, kleding, cadeaus voor de kinderen.…
“We hadden het niet echt breed, we probeerden de eindjes aan elkaar te knopen…”. “Voor iemand anders is het misschien niet veel, maar voor mij was het heel veel geld!”. “Ik heb eerst een nieuw bankstel gekocht en, nou ja, daarna ga je steeds meer uitgeven…”.

Tonnie woont al zijn hele leven in Zeeuws-Vlaanderen. Hij is de jongste van 13 kinderen. Tonnie heeft zijn ouders tot hun dood verzorgd in het huisje waar hij nu nog woont. Alleen. Toen Tonnie zijn enorme prijs won, kon zijn geluk niet op. Hij voelde zich daadwerkelijk miljonair. Maar hij gedroeg zich er niet naar. Hij gaf wel wat geld aan zijn neefjes en nichtjes. Pas na anderhalf jaar gaf hij zichzelf een cadeau: een nieuwe fiets.
“Toen vroegen ze: wat ga je ermee doen? Op de bank zetten, daar staat het veilig”. “Waarom zou ik een nieuwe fiets kopen? Die andere doet het toch gewoon goed?”. “Het liefst zou ik een mooie Porsche kopen, maar ik heb helaas geen rijbewijs…”

Deze uitzending van het programma Geld maakt gelukkig is uitgezonden op donderdag 13 maart door de EO. De presentatie was in handen van Marc Dik.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie