Jimmy gaat in Parijs kijken of het klopt dat er in Europa steeds meer vraag is naar Britse kaas. Hij begint op de grootste voedselmarkt ter wereld, waar hij hoort dat Britse kaas inderdaad veel populairder is dan vroeger. En dat komt doordat de smaak steeds uitgesprokener wordt. Daarna bezoekt Jimmy een bijzondere leisteenmijn in noord-Wales. Daar wordt geen steen meer gewonnen, maar liggen diep onder de grond massa's cheddarkazen te rijpen. Tot slot verneemt hij in Denemarken de nieuwste wetenschappelijke inzichten, die het rijpingsproces van kaas in de toekomst misschien drastisch kunnen bekorten. Matt brengt een bezoek aan een van de grootste Italiaanse producenten van ham. Hij vraagt zich af waarom parmaham zoveel meer vet bevat dan andere soorten ham. Daarna spreekt hij een varkensboer die hem vertelt over een lastig probleem waar alle leveranciers van varkensvlees mee kampen: berengeur, de vieze geur die soms van varkensvlees af komt. Niet ieder mens kan het ruiken: is Matt een van de gelukkigen? En Kate buigt zich in
Israël over de vraag waarom sommige limoenen zoveel sappiger zijn dan andere. Welke moet ze kiezen: de donker- of de lichtgroene, of toch maar de geelgroene? Alles wordt uiteindelijk duidelijk, maar niet voordat haar gastheer haar laat kennismaken met wat wel enkele van de bijzonderste, duurste limoenen ter wereld moeten zijn.
Deze uitzending van het programma Food CIA met de titel Kaas, limoen en parmaham werd uitgezonden op maandag 4 maart door KRO-NCRV.