Gin, macadamianoten en dubbeldippen
7-10-2019
| 619 x bekeken | 0 reacties
Jimmy Doherty vraagt zich af wat een London Dry Gin nou precies tot een London Dry Gin maakt. En hij hoort dat de Britse jeneverbes wordt bedreigd door een schimmel die het einde kan betekenen van de herwonnen populariteit van gin. Op het zonnige Hawaii zoekt Kate Quilton uit waarom macadamianoten nooit in de dop worden verkocht. Op de scheepswerven van Big Island laat ze op die vraag wat extra spierkracht los. En Matt Tebbutt jaagt tijdens een borrel iedereen op de kast met zijn gewoonte om te dubbeldippen: een tortillachip voor de tweede keer in de saus dippen nadat je er al een hap van hebt genomen. Hij laat in het laboratorium onderzoeken welke bacteriën hij zo in de saus achterlaat, en of hij die smerige gewoonte dus moet afleren.
Deze uitzending van het programma Food CIA met de titel Gin, macadamianoten en dubbeldippen werd uitgezonden op maandag 7 oktober door KRO-NCRV.