Nieuwsbericht
Sonos Era 300 speaker met Dolby Atmos-ondersteuning voor perfecte kijk en geluidsbeleving - 8-3-2023

Sonos Era 300 speaker met Dolby Atmos-ondersteuning voor perfecte kijk en geluidsbeleving

8-3-2023 | 766 x bekeken | 1 reacties
6
Sonos heeft een nieuwe all-in-one speaker geÔntroduceerd die Dolby Atmos ondersteund en geschikt is voor Ruimtelijke Audio. De Sonos Era 300 maakt het hierdoor gemakkelijker dan ooit om een meeslepende, omhullende geluidsbeleving te ervaren. Maar wat is Dolby Atmos en hoe werkt het?

Wat is Dolby Atmos?
Dolby Atmos is een audiotechnologie die object-gebaseerd geluid levert. Met behulp van meerdere kanalen kan het geluidselementen met grote precisie en variatie plaatsen in een driedimensionale luisterervaring. Dit zorgt voor een multi-dimensionale soundstage, waardoor geluid niet alleen van links en rechts, maar ook van bovenaf kan komen.

Era 300 smart speaker voor je home theater
De Sonos Era 300 is ontworpen om de luisterervaring naar een hoger niveau te tillen. Naast muziek biedt de speaker een nieuwe dimensie aan films. Om een multi-channel surround sound te creŽren heb je normaal vier of meer speakers nodig: twee aan de linkerkant, twee aan de rechterkant van de bank en twee of meer overhead speakers. Met de Era 300 kan deze meeslepende geluidservaring worden gerealiseerd met slechts twee achterluidsprekers.

Waarom komt het geluid overal vandaan bij de Era 300
De Era 300 is uitgerust met beamforming-technologie en golfgeleiders, die helpen bij het focussen van het geluid in een specifieke locatie in plaats van het te verspreiden over een horizontaal vlak. Het geluid wordt via het plafond gereflecteerd en gecombineerd met het geluid dat rechtstreeks uit de speaker komt, wat ervoor zorgt dat het lijkt alsof het geluid vanuit verschillende richtingen komt.

Uitdagend ontwerp
Volgens Sonos was het een hele uitdaging om deze nieuwe speaker te ontwerpen, maar na talloze innovaties en samenwerkingen tussen audio ingenieurs en ontwerpers is het gelukt om de Era 300 te creŽren. Het plaatsen van de waveguides en woofers was een eerste uitdaging, maar het vinden van de juiste plaatsing voor de upward-firing drivers was cruciaal voor de juiste ruimtelijke audio-ervaring.

Sonos Era 300 correct plaatsen voor optimaal geluid
Het gebruik van Sonos Era 300 vereist dat de speaker correct wordt geplaatst. Om het geluid het meest effectief te laten projecteren, moet er ruimte zijn boven en naast de speaker en mag deze niet in een boekenkast worden geplaatst waar de geluidsbundels kunnen worden geblokkeerd.

Spatial audio is de volgende stap in luisterervaringen. Het geeft uw favoriete muziek meer helderheid, diepte en detail dan ooit tevoren en biedt een ongekend realisme en onderdompeling bij films. De Era 300 is een nieuwe generatie in sonische mogelijkheden. Deze slimme speaker is verkrijgbaar vanaf 28 maart in de kleuren zwart en wit voor een prijs van Ä499.

Lees alles over de Sonos Era 300 en Era 100

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Dit Is De Middag - Margje Fikse maakt lunchprogramma met gewone mensen

  Margje Fikse maakt lunchprogramma met gewone mensen

  17-3-2023

  Margje Fikse gaat voor de EO een nieuw lunchprogramma presenteren op NPO 1. Het live-programma Dit Is De Middag is vanaf maandag 3 april iedere maandag en woensdag om 12:20 uur te zien. Fikse bespreekt in de studio in…
  Lees verder
 • De Verraders - RTL maakt De Verraders met onbekende Nederlanders

  RTL maakt De Verraders met onbekende Nederlanders

  17-3-2023

  Het succesvolle RTL4-programma De Verraders krijgt een versie met onbekende Nederlanders. De familiezender is momenteel op zoek naar mensen die mee willen doen. Presentator Tijl Beckand roept mensen die denken een…
  Lees verder
 • HLF8 - Stekker uit talkshow Johnny de Mol en Sam Hagens

  Stekker uit talkshow Johnny de Mol en Sam Hagens

  9-3-2023

  SBS6 trekt de stekker uit hun vooravond-talkshow HLF8. De laatste aflevering is al over een maand, op vrijdag 7 april, te zien. Dat heeft Talpa Network bekendgemaakt. De reden zijn de tegenvallende kijkcijfers. Het…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten