Nieuwsbericht
De Sims 4: dé game voor TVblikkers - 3-9-2019

3-9-2019

De Sims 4: dé game voor TVblikkers

235 x bekeken | 0 reacties
6
Ben je op zoek naar wat afwisseling tussen het kijken van je favoriete tv-programma’s door? Dan is De Sims 4 echt iets voor jou. In de razend populaire game waan je je in een virtuele wereld en kan je het leven van een volledig door jou gecreëerde personage besturen en naar je hand zetten. Het is de droom van veel mensen die in De Sims werkelijkheid wordt: het bouwen van een compleet eigen wereld, precies naar jouw voorkeuren. De Sims 4 kopen op GameKeyDiscounter.nl is een fluitje van een cent, dus binnen een paar minuten kun je deze gave game al spelen.

Wat is De Sims?
Het levenssimulatiespel De Sims werd in 1991 bedacht door Will Wright, die zijn huis door een grote brand in vlammen op zag gaan, en zo op het idee kwam van een game waarin je poppetjes steeds opnieuw in een huis en een nieuwe wereld kan neerzetten. In het spel bestuur je als speler die poppetjes, of Sims, en vul je zelf hun dagelijks leven in. De game werd al gauw populair: in totaal zijn er wereldwijd bijna 200 miljoen exemplaren verkocht. Niet zo gek dus dat er regelmatig nieuwe versies, zoals De Sims 4, van het goedverkopende computerspel uitgebracht worden.

Hoe werkt het?
Je kan zelf precies bepalen hoe zo’n Sim eruitziet: de kleding (wil je een uitdagende avondjurk of een net driedelig kostuum?), het kapsel, de kleur ogen en ook andere uiterlijke kenmerken (zoals een bril of een beugel) kunnen door de speler gekozen worden. Je kan het zo gek niet bedenken, of de mogelijkheid is er. Daarnaast kan je ook bijvoorbeeld de manier van lopen en ook de stem bepalen. Als je je droomman- of vrouw gecreëerd hebt, kan het feest beginnen.

Huisje, boompje, beestje
De Sims 4 is zo’n game waar je uren aan kan besteden zonder het echt door te hebben. Als je een Sim of personage hebt gemaakt, ben je er namelijk nog niet. De Sim moet natuurlijk een plek hebben om te wonen, dus kan je zelf een huis voor hem of haar maken. Ook dat huis kan je helemaal zelf inrichten en naar smaak bouwen, precies zoals je het zelf graag ziet. Als je dat gedaan hebt, kan je werken aan het dagelijks leven van je Sim: de personages kunnen een baan krijgen en zelfs vaardigheden opdoen (zoals culinair koken, gitaarspelen of andere creatieve hobby’s). De Sims-wereld is onderverdeeld in meerdere kleine buurten, dus kan je ook met je Sim door een wijk heen lopen en hem of haar naar bijvoorbeeld een bibliotheek of bar laten gaan. Net als in het echte leven dus.

De Sims 4
Toen De Sims 4 uitkwam, was er meteen veel lof voor de nieuwe features van de game. Een voorbeeld daarvan is ‘De Galerie’, waarin de bewaarde creaties van een speler worden opgeslagen. Bijzonder is dat er daardoor nu ook de mogelijkheid bestaat om de gedeelde huizen van mensen over de hele wereld te bekijken en op te slaan. Zo zie je dus hoe een Sims-speler in pakweg Amerika of Japan een droomhuis bouwt of een prachtig Disney-paleis nabootst. Een andere bijzondere feature in De Sims 4 heeft te maken met de emoties van de personages. Je leert je Sim steeds beter kennen en begrijpt waarom hij of zij chagrijnig of juist euforisch is, alles om de game zoveel mogelijk op het echte leven te laten lijken. Kortom: wie naast het televisiekijken op zoek is naar een nieuwe tijdsbesteding, is bij De Sims 4 helemaal aan het goede adres.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met GameKeyDiscounter.nl

Klik hier voor meer informatie over De Sims 4: dé game voor TVblikkers, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie