Nieuwsbericht
De perfecte laptop voor het nieuwe schooljaar - 14-8-2022

De perfecte laptop voor het nieuwe schooljaar

14-8-2022 | 228 x bekeken | 0 reacties
6
Het nieuwe schooljaar staat voor de deur! Daarom zijn brugpiepers, bovenbouwers en eerstejaarsstudenten gretig op zoek naar een nieuwe laptop. Geen leerling redt het tegenwoordig zonder dit multifunctionele apparaat. Want opdrachten lever je online in, het rooster kan je vaak alleen digitaal inzien, en de lesaantekeningen typ je vanachter het laptopscherm. Heb jij een laptop nodig voor school? Let dan goed op de volgende punten!

De criteria voor een scholieren- en studentenlaptop
De middelbare scholier en student hebben hun eigen unieke criteria wanneer zij op zoek zijn naar een laptop. Allereerst worden de budgetvriendelijke laptops bekeken, want de kosten van (online)schoolboeken en het maandelijkse studiegeld plegen een aanslag op de begroting. Daarnaast is het verstandig een laptop te zoeken die je op een digitaal schoolbord kan aansluiten. De meeste schoolborden maken daarvoor gebruik van een HDMI-aansluiting. Een laptop met HDMI-aansluiting voorkomt dat je pitch of presentatie in de soep loopt. Vergeet ook niet het nut van een ingebouwde webcam. Ook al zijn de coronamaatregelen (voorlopig) verleden tijd, onlinelessen zijn een veelgebruikt overblijfsel die verschillende middelbare en hogescholen ook dit jaar zullen toepassen.

De Chromebook voldoet aan alle eisen van de leerling
De veelgekozen Chromebook is populair in de klaslokalen. Dit type laptop draait op het Chrome-besturingssysteem van Google en wordt door meerdere laptopmerken voor lage prijzen uitgebracht. De Chromebook heeft altijd een paar prettige features voor de gebruiker.

Elke Chromebook biedt gratis toegang tot de handige programma’s van Google Docs, waarmee je tekstbestanden, spreadsheets en presentaties maakt. Je hoeft dus geen Officesoftware aan te schaffen om teksten te schrijven en diapresentaties te maken.

Dankzij de sterke accu zingt de Chromebook je schooldag uit, waarbij je zelf in het openbaar vervoer op de terugreis nog genoeg batterij overhebt om verder aan school te werken, of te netflixen om de tijd te doden.

Bestanden worden automatisch opgeslagen in de Cloud. Hiervoor krijgt iedere gebruiker gratis toegang tot 100 gigabyte cloudopslag. Je kunt je documenten terugvinden in Google Drive. Zelfs al mocht jij je laptop per ongeluk achterlaten in de trein, bus of collegezalen. Door op een ander apparaat met je Google Account in te loggen kun jij weer bij je belangrijke schooldocumenten.

Tot slot beschikken alle Chromebooks over virusbeveiliging. Het is dus niet nodig om een virusscanner te downloaden.

17 inch laptops: groter, sterker, comfortabeler
De 17 inch laptop heeft een diagonale schermgrootte van 43,9 centimeter, en is dus eigenlijk 17,3 inch groot. De lengte van het scherm is 38,3 cm en de hoogte 21,5 cm.

Deze grote behuizing biedt meer ruimte voor krachtige onderdelen. Waardoor er doorgaans ruimte is voor een sterkere processor. De meeste gamelaptops zijn dan ook 17 inch modellen. Speel jij af en toe een videogame in je vrije tijd? Dan is een 17 inch laptop het overwegen waard. Het 17 inch beeldscherm is ook aangenaam wanneer je veel met foto’s en videomateriaal werkt, bijvoorbeeld met de programma’s van Adobe. Als je iets met grafische vormgeving gaat studeren wil je dus waarschijnlijk een grotere laptop. Ook typt het grotere toetsenbord prettiger, dus een tekstschrijver verkiest meestal een grotere laptop boven een kleiner model. Natuurlijk lever je in op de handzaamheid van de laptop. Je hebt namelijk een grote rugzak nodig om de laptop onderweg mee te nemen. Groter betekent daarnaast ook zwaarder. 17 inch laptops wegen gemiddeld tussen de twee en drie kilo.

15 inch laptop is de standaard schermgrootte
15 inch is het standaardformaat onder de laptops. Diagonaal is dit 39,6 centimeter (15,3 inch exact), en lengte bij hoogte is dat 34,5 x 19,4 cm. De 15 inch laptop is lekker ruim en dus populair voor privé of zakelijk gebruik. Ook is dit laptopformaat is een prima keuze voor wie vaak op weg is, want de laptop past in de meeste tassen en rugzakken. Mocht je een groter scherm toch prettiger vinden, dan kan je later altijd nog een losse monitor aanschaffen.

Wil jij verder kijken naar andere laptopmodellen? Vergelijk dan de prijzen van alle laptops!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Knibble

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Goud-Zuid - Zeven rijke vrouwen geven kijkje in leven op SBS6

  Zeven rijke vrouwen geven kijkje in leven op SBS6

  22-9-2022

  In de nieuwe realityserie Goud-Zuid volgt SBS6 zes succesvolle vrouwen uit Amsterdam Oud-Zuid. De dames geven een exclusief kijkje in hun luxe leven. Ze vullen hun dagen met extravagante reisjes en shoppen voor designer…
  Lees verder
 • Liedje op het Eerste Gezicht - Edsilia Rombley presenteert muzikale datingshow

  Edsilia Rombley presenteert muzikale datingshow

  21-9-2022

  Familiezender SBS6 komt met een nieuw soort datingshow. In Liedje op het Eerste Gezicht zingen vrijgezelle artiesten duetten met elkaar in de hoop om in hun duetpartner de liefde van hun leven te vinden. De presentatie…
  Lees verder
 • Junior Songfestival - Nederland kiest inzending voor Armenië

  Nederland kiest inzending voor Armenië

  24-9-2022

  Stefania Liberakakis en Matheu Hinzen presenteren de jubileumeditie van het Junior Songfestival. Vier acts strijden in de nationale finale om Nederland te mogen vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten