Nieuwsbericht
55 inch TV met 4K-resolutie - 31-5-2021

31-5-2021

55 inch TV met 4K-resolutie

263 x bekeken | 0 reacties
6
Op zoek naar de beste 55 inch TV? Met 4K-resolutie en een OLED-scherm? Waarmee jij gegarandeerd gaat genieten van de sportzomer? In deze blog lees jij alles wat er te weten valt over 4K TV's met 55 inch maten. Je leert de afmeting van 55 inch in cm, de voordelen van OLED, en waarom 4K dé perfecte resolutie is voor sportwedstrijden!

Hoe groot is een 55 inch TV?
Een 55 inch TV is diagonaal 140 centimeter groot. Deze afmeting is opgemeten van de linkeronderhoek naar de rechterbovenhoek. De breedte bedraagt 123 cm en hoogte 71 cm. Voor de ideale kijkafstand houd je 2 tot 4 meter tussen de bank en televisie. Televisies van dit formaat passen het best in de middelgrote woonkamer. Een 55 inch TV behoort dan ook tot het kleinste formaat onder de bioscooptelevisies.

Wat is 4K? Het aantal pixels van deze vlijmscherpe resolutie:
4K is een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Deze kwaliteit is 4x scherper dan Full HD. Daarom noemt men 4K ook wel Ultra HD. De extra scherpte geeft meer detail in het beeld. Tijdens een voetbalwedstrijd zal je grassprietjes kunnen tellen en de zweetdruppels zien glinsteren. Het grootste voordeel van 4K het extra snufje realisme dat in de bewegende beelden weerspiegelt. Hierdoor lijkt het alsof de sportwedstrijd of actiescène die jij kijkt zich in de huiskamer afspeelt. Vanaf 40 inch begin je het effect van 4K te merken. Bij een 50 inch tv zie je een duidelijk verschil, wat het kijkplezier aanzienlijk vergroot.

Verversingssnelheid van 100hz of 120hz, een merkbaar verschil?
Het aantal hertz staat voor de hoeveelheid frames die een televisie per seconde weergeeft. Dit noem je de verversingssnelheid of refresh rate. Een hoog aantal frames maakt snelle beelden vloeiender en vermindert de wazigheid rond bewegende objecten. De raceauto van Verstappen of voetbal in de kruising zal veel sensationeler overkomen. Momenteel is 50hz de standaard. 100hz televisies maken hét verschil bij snel bewegende beelden, zoals sport of actie. Echter zal je het verschil tussen 100hz en 120hz niet merken. Dit komt omdat jouw TV geen 120hz signaal kan ontvangen. Europese televisies werken namelijk met een verversingssnelheid van 25hz, 50hz of 100hz. 25hz is zwaar verouderd en zie je alleen bij oude televisies. 120hz is een Amerikaanse standaard. Hier werkt men namelijk met een refresh rate van 30hz, 6-hz of 120hz.

Andere tips voor het vergelijken van Sport TV’s
Ga jij sport TV’s vergelijken? Naast resolutie, schermgrootte en verversingssnelheid zijn er nog 2 andere punten waarop je wilt letten! Ten eerste let je erop of een TV is voorzien van HDR-ondersteuning. HDR vergroot het kleurbereik en versterkt het contrast. Natuurbeelden, sportuitzendingen, Netflix-series en videogames ogen hierdoor levensecht!

Ten tweede kijk je welke surround systemen de TV ondersteunt. Na aanschaf kan je dan eventueel een soundbar of meerdere surround speakers aanschaffen. Met deze apparaten haal je het bioscoopgeluid in huis! Fenomenaal als je geniet van stadiongejuich, scheurende race-motoren of films en series.

LG OLED55CX6LA: Perfecte 4K OLED-TV van 55 inch
Overweeg je een nieuwe TV te kopen? Van 55 inch? Met een haarscherpe 4K-weergave? De LG OLED55CX6LA voldoet dan aan al jouw wensen. Met deze televisie bouw jij je woonkamer om tot een thuisbioscoop. Naast de afmeting van 55 inch en resolutie van 4K heeft deze TV ook HDR-ondersteuning. Het enorme kleurbereik en diepe contrast door de HDR-functie wordt versterk door de diepe zwartwaarden van de OLED-techniek. Als klap op de vuurpijl heeft de LG OLED55CX6LA een verversingssnelheid van 100hz. Kortom, deze TV weergeeft levensechte voetbalwedstrijden, autoraces en actiefilms. Wil jij goedkoop je slag slaan en tientallen tot honderden euro’s besparen? Je kan de LG OLED55CX6LA vergelijken via Knibble!

Klik hier voor meer informatie over 55 inch TV met 4K-resolutie, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie