Nieuwsbericht
4 mogelijkheden om je TV te plaatsen - 29-1-2023

4 mogelijkheden om je TV te plaatsen

29-1-2023 | 1888 x bekeken | 0 reacties
2
In iedere woonkamer staat wel een televisie. Soms is het echter een voorwerp dat behoorlijk opvalt. Zeker als je een kleinere woonkamer hebt, kan een tv alle aandacht opeisen. Terwijl je dat niet altijd wilt, zeker niet als de tv niet aanstaat. Hoe je dat kunt oplossen? We geven je een aantal tips.

Kies de juiste plaats voor je tv
Normaal gesproken plaats je de tv op een tv-meubel dat centraal in de kamer staat. Want iedereen moet natuurlijk vanaf zijn zitplaats goed zicht op het scherm hebben. Dit zorgt er wel voor dat de tv een vrij dominante plek inneemt in de kamer. Van welke kant je ook kijkt, je ziet altijd het zwarte scherm voor je. Hang je de tv met een tv beugel aan de muur, dan heb je iets meer vrijheid in het kiezen van de plek waar de tv komt te hangen. Je kunt een tv beugel namelijk uittrekken en het scherm daarbij kantelen. Dus is het mogelijk om de tv op een minder centrale plaats te hangen als deze uitstaat. En goed in het zicht te plaatsen als je tv wilt kijken.

Bespaar ruimte met een tv beugel
Zet je de tv op een kast neer, dan moet je altijd rekening houden met de ruimte die de kast inneemt. Zeker als je een grotere tv hebt, betekent dat automatisch dat de kast ook groot moet zijn. Dat past niet altijd met de rest van de meubels in je woonkamer. Je hebt daardoor bijvoorbeeld weinig loopruimte meer over tussen de bank en de televisie. Als je de tv op de slaapkamer wilt hangen, of op een studentenkamer en er is een schuin dak, dan blijft er vaak ook weinig ruimte over om een tv neer te zetten. Met een tv beugel los je dit ruimteprobleem eenvoudig op. Je bevestigt de tv beugel aan de muur of aan het schuine plafond. En kunt desgewenst de tv richting het plafond draaien als je er geen gebruik van maakt.

Maak van je tv een onderdeel van het interieur
Geef een deel van de muur, waar je de tv met de tv beugel hangt, een contrasterende kleur. Dit kan een donkere kleur zijn, waardoor de tv mooi wegvalt in het geheel. Daarmee zorg je dat de tv opgenomen wordt in het interieur en daardoor minder opvalt. De tv beugel die je daarvoor gebruikt, bevestig je strak tegen de muur en de bedrading werk je in het frame weg. Op deze manier is het niet meer een los onderdeel aan de muur, maar komt het heel natuurlijk over.

Leid de aandacht af van de tv
Wil je toch liever niet dat de tv de blikvanger van de kamer is, dan ga je op zoek naar een paar mooie schilderijen of foto's die je aan de muur hangt. Zo wordt je aandacht niet op ieder ogenblik naar de tv getrokken. Maar geniet je van de kleurrijke afbeeldingen van de overige kunstwerken aan de muur. Hierbij kun je nog wel rekening houden met de tv die in de tv beugel aan de muur hangt. Met een lijst in dezelfde kleur als de omlijsting van de tv, creŽer je toch een uniforme stijl.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met lcdwandbeugels.nl

Bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws
 • Sorry voor tieten had meer aandacht moeten geven aan de sport bh! - 30-3-2023

  Sorry voor tieten had meer aandacht moeten geven aan de sport bh!

  30-3-2023

  Het programma Sorry voor Tieten heeft als doel om het taboe rondom borsten en de impact daarvan op het dagelijks leven te doorbreken. Een belangrijk onderwerp dat hierbij aan bod had kunnen komen is het dragen van een…
  Lees verder
 • Het Verhaal van Nederland - Tom Waes duikt in de geschiedenis van België

  Tom Waes duikt in de geschiedenis van BelgiŽ

  24-3-2023

  Na het grote succes van Het verhaal van Nederland zendt NPO 1 de komende weken de Belgische versie Het verhaal van Vlaanderen uit. Niet Daan Schuurmans, maar Tom Waes stapt als verteller op spectaculaire wijze de…
  Lees verder
 • Dit Is De Middag - Margje Fikse maakt lunchprogramma met gewone mensen

  Margje Fikse maakt lunchprogramma met gewone mensen

  17-3-2023

  Margje Fikse gaat voor de EO een nieuw lunchprogramma presenteren op NPO 1. Het live-programma Dit Is De Middag is vanaf maandag 3 april iedere maandag en woensdag om 12:20 uur te zien. Fikse bespreekt in de studio in…
  Lees verder
 • Bekijk alle TV nieuwsberichten