Uitzending
Een goed begin - Johan en Klaasje Maters

Johan en Klaasje Maters

Een goed begin

27-1-2007

| 1270 x bekeken | 0 reacties
6
Klaasje en Johan weten dat ze geen kinderen kunnen krijgen. Hun verbazing is dan ook groot als Klaasje toch zwanger wordt. Maar de zwangerschap eindigt in een miskraam. En het blijft helaas niet bij een keer. Na een aantal miskramen wordt het Klaasje en Johan te veel: in overleg met het ziekenhuis besluiten ze tot een sterilisatie. Maar het echtpaar blijft dol op kinderen. Klaasje wordt daarom fulltime oppasmoeder. Ze wil ook graag een kindje adopteren, maar Johan voelt er aanvankelijk niet veel voor. Totdat een bijzondere gebeurtenis hem van gedachten doet veranderen. Klaasje en Johan schrijven zich in voor een adoptieprocedure. Inmiddels zijn ze niet zo piepjong meer en daarom willen ze graag twee kinderen tegelijk adopteren. Ze moeten een paar jaar wachten, maar dan is het moment daar: de adoptievereniging belt met het bericht dat ze twee kinderen van 4 en 5 jaar in Polen mogen ophalen. Dolgelukkig gaan Klaasje en Johan op reis en sluiten in het kindertehuis in Polen voor het eerst hun zoon en dochter in de armen. Nadat de adoptieprocedure in Polen is afgerond, mag het kersverse gezinnetje naar huis, waar ze feestelijk worden onthaald door familie en vrienden.

Deze uitzending van het programma Een goed begin met de titel Johan en Klaasje Maters is uitgezonden op zaterdag 27 januari door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee