Uitzending
DWDD - 22-10-2014

22-10-2014

DWDD

1346 x bekeken | 0 reacties
7
In de uitzending van woensdag 22 oktober: Ranomi Kromowidjojo, Herman Pleij, Rick de Leeuw en André van Duin. Muziek is van Blaudzun. Tafeldame is Angelique Houtveen. Nico Dijkshoorn dicht.

Ranomi Kromowidjojo
Bij de Olympische Spelen van 2012 werd ze op handen gedragen na het winnen van twee gouden medailles. Nederland hield van Kromowidjojo. In de jaren erna gebeurde er veel: genieten van het goud, een verbroken relatie en veel trainerswisselingen. Ze boette in aan snelheid en de vraag was: had ze nog wel zin om door te gaan tot Rio 2016? Afgelopen weekend zagen we haar gelukkig weer bij een wedstrijd in het zwembad. De motivatie is terug en Rio 2016 in het vooruitzicht.

Herman Pleij
Vandaag verschijnt het nieuwe boek van Herman Pleij: 'Moet kunnen. Op zoek naar een Nederlandse identiteit.' In het boek worden de cultuurhistorische achtergronden van Nederland verkend die voor meer inzicht kunnen zorgen. Pleij probeert te verklaren waarom we in Nederland bepaalde beslissingen nemen en waarom we ons op 'n bepaalde manier gedragen: een land dat bedreven is in compromissen en draagvlakken. Ook eigenschappen als lompheid en directheid worden vaak aan Nederlanders toegeschreven. In z'n boek gaat hij op zoek naar een identiteit van Nederland. Aan tafel: Herman Pleij.

Rick de Leeuw en André van Duin
Er staat een paard in de gang, carnavalskraker of filosofisch meesterstuk? Rick de Leeuw nam het nummer van André van Duin eens goed onder handen en bracht het opnieuw uit. Naar zijn mening zit er namelijk meer diepgang in de teksten dan wij denken. Hij maakte een variant die op zijn nieuwe album te vinden is. Wat vindt André van Duin van deze versie? Hij zal het hem vanavond zelf gaan vertellen, want samen zitten ze aan tafel.

Muziek: Blaudzun
Naast zanger is Blaudzun ook wielerliefhebber: hij noemde zich naar de Deense wielrenner Verner Blaudzun. De zanger kreeg dan ook de opdracht om voor de start van de Tour in Utrecht een song te schrijven. Vandaag verschijnt deze toursong op single en komt Blaudzun dit nummer bij ons spelen! De clip van 'Bon Voyage!' is gemaakt door Job, Joris en Marieke.

In deze uitzending van DWDD waren Rick de Leeuw, Herman Pleij, Ranomi Kromowidjojo, André van Duin en Nico Dijkshoorn te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op woensdag 22 oktober door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie