Uitzending
Dokument - Hoe gaat het met de kinderen van de Hondsberg? Deel 1

Hoe gaat het met de kinderen van de Hondsberg? Deel 1

Dokument

8-7-2013

| 3348 x bekeken | 0 reacties
7
In 1998 maakte filmmaker Roel van Dalen voor NCRV Dokument de succesvolle 5-delige televisieserie De Kinderen van De Hondsberg. De documentaireserie liet zien hoe observatiecentrum De Hondsberg uit Oisterwijk kinderen met (licht) verstandelijke beperkingen en ernstige gedragsproblematiek en hun ouders met liefde en zorg begeleidde. In De Kinderen van De Hondsberg - 2011 zoekt Roel van Dalen zijn hoofdpersonen opnieuw op. Ze zijn inmiddels jongvolwassenen. Met vallen en opstaan proberen ze hun leven vorm te geven.

In het eerste deel zien we Celine, Michael en Boyce. Celine, een adoptiekind, duldde geen mensen in haar nabijheid en bespuugde en sloeg haar begeleiders. Ze zal voor altijd in een zorginstelling moeten verblijven. Michael verzamelt sprookjesfiguren en droomt van een baan in de Efteling en van een vaste vriendin. Boyce, destijds een jongetje dat danste op housemuziek maakte het zijn omgeving heel moeilijk. Hij heeft inmiddels een vriendin. Samen met haar bezoekt hij de Hondsberg. In zijn oude kamer komen de emoties boven.

Deze uitzending van het programma Dokument met de titel Hoe gaat het met de kinderen van de Hondsberg? Deel 1 is uitgezonden op maandag 8 juli door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie