Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Dokument - De nalatenschap van de familie Van den Boogaard

De nalatenschap van de familie Van den Boogaard

Dokument

12-1-2009

| 1263 x bekeken | 0 reacties
6
Mevrouw Van den Boogaard mag eindelijk, na jaren op de wachtlijst te hebben gestaan, verhuizen naar Zorgcentrum Schoterhof.

In het huis waar ze haar hele leven met haar man woonde, zitten teveel herinneringen. Zij voelt zich eenzaam. Haar man is vijf jaar geleden overleden; ze wil graag mensen om zich heen. Samen met haar drie kinderen zoekt ze uit wat er allemaal mee kan naar haar nieuwe woning. De rest blijft over en moet dus weg of verdeeld worden onder kinderen en kleinkinderen.

Sinds de dood van haar man heeft mevrouw Van den Boogaard behoorlijk wat kleren gekocht. Haar man vond het niet echt nodig om nieuwe spullen te kopen. Langzaamaan laat zij steeds meer los over het verstikkende leven dat ze met haar man leidde. Haar drie kinderen vertellen ieder op hun eigen manier hoe zij met hun autoritaire vader omgingen.

In de serie 'De nalatenschap...' volgt documentairemaker Frans Bromet families die het huis van hun ouders of een dierbaar familielid opruimen. Als vader of moeder overlijdt of naar een verzorgingshuis gaat, blijven honderden spullen achter in huis. Alle spullen vertellen een eigen, uniek verhaal over de eigenaar.

Deze uitzending van het programma Dokument met de titel De nalatenschap van de familie Van den Boogaard is uitgezonden op maandag 12 januari door de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee