Nieuwsbericht
Dichter bij Anne Frank - Onderzoek naar het beroemde boek van Anne Frank brengt nieuwe inzichten naar voren

Onderzoek naar het beroemde boek van Anne Frank brengt nieuwe inzichten naar voren

Dichter bij Anne Frank

17-4-2024

| 910 x bekeken | 0 reacties
6
Turend uit haar raam schrijft Anne Frank over hoe zij het onderduiken ervaart in Het Achterhuis. Met uitzicht op de klok van de Westerkerk, het enige wat voor haar als normaal voelde. Maar wie was Anne? En wat staat er in de doorgekraste teksten? Hila Noorzai mag onderdeel uitmaken van een onderzoek naar Anne Frank en haar geschriften.

Onlangs zijn er hoogwaardige gedigitaliseerde kopieën gemaakt door het Anne Frank Fonds. In de tussentijd is er materieel technisch onderzoek gedaan door de NICAS (Netherlands Institute for Conservation, Art and Sience. Hila mocht hierbij aanwezig zijn: “Het dagboek van Anne Frank is ruim 80 jaar oud; maar hoe is het eraan toe? In ‘Dichter bij Anne Frank’ loop ik mee met een onderzoek naar het behoud van de geschriften van Anne. Ik leerde niet alleen haar dagboeken beter kennen maar ook Anne zelf; als schrijver en als mens”.

Naast het onderzoek mocht Hila ook de stiefzus van Anne Frank ontmoeten in Londen. Eva Schloss verteld openhartig over hoe zij en haar vader Otto het intense verdriet meemaakte na de oorlog.

Dichter bij Anne Frank is een serie dat elke dag te zien is vanaf 29 april tot 2 mei bij de AVRO-TROS op NPO 3. De tijden zijn op volgorde: 21:55, 22:15, 22:15 en 22:10.

Klik hier voor meer informatie over Dichter bij Anne Frank, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws