Uitzending
Dichtbij Nederland - Turkse komiek verslaat Brad Pitt

Turkse komiek verslaat Brad Pitt

Dichtbij Nederland

17-2-2009

| 1569 x bekeken | 0 reacties
6
De Turkse komedie Recep Ivedik 2 heeft dit weekend in de bioscopen van Pathé meer bezoekers getrokken dan de nieuwe film van Brad Pitt. Dat heeft een zegsvrouw van de exploitant gisteren gemeld. Dit is zeer opmerkelijk, omdat de Turkse film in aanzienlijk minder zalen draait dan The Curious Case of Benjamin Button.

,,Op de openingsavond trok Recep Ivedik met vijf kopieën bijna vijfduizend bezoekers,’’ stelt de zegsvrouw. ,,In alle bioscopen waren de zalen tot de laatste stoel uitverkocht. Dat maken we zelden mee.’’

Recep Ivedik 2 is de tweede film die de komiek Sahan Gökbakar (29) heeft gemaakt rond een populair karakter uit een Turkse televisieserie. Het vervolg verhaalt over een tamelijk lompe chauffeur met een hartje van goud. Zijn oma, net zo behaard als hijzelf, wil dat hij werk vindt, een gezin sticht en respect verwerft.

Alleen dan erft hij het enige bezit van zijn oma: een geheimzinnige kist. Om deze wensen te vervullen belandt Recep van het ene avontuur in het andere, tot hij aan het einde werkelijk de kist in zijn handen houdt. Hierin bevindt zich iets onverwachts.

Het eerste deel trok in Turkije meer dan vier miljoen bezoekers. Zelfs de Turkse minister van Onderwijs bemoeide zich met dit succes. Hij vond het behaarde personage Recep een tikkeltje ordinair.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Turkse komiek verslaat Brad Pitt is uitgezonden op dinsdag 17 februari door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie