Uitzending
De wereld op zijn kop - Hella en de kleine sterke reus uit Nigeria

Hella en de kleine sterke reus uit Nigeria

De wereld op zijn kop

22-2-2009

| 1201 x bekeken | 0 reacties
7
Innocent Anyanwu kwam hier ooit als illegaal, maar inmiddels is hij naast Nederlands- ook Benelux-kampioen in het supervedergewicht boksen. In zijn tienerjaren verlaat de Nigeriaan zijn geboorteland, op zoek naar een betere toekomst. “Op de kauwgom die we vroeger hadden, zaten plaatjes van Duitse voetballers. Op mijn achtste zei ik al dat ik naar Duitsland wilde.”

Via allerlei omzwervingen komt de Nigeriaan uiteindelijk niet in Duitsland, maar in Nederland terecht. Midden in de winter klopt hij verkleumd aan bij een pastor in de Bijlmer. Die gelooft in hem en raadt hem aan te gaan boksen. Het is het begin van een succesvolle carrière. Altijd heeft Innocent in zijn achterhoofd dat hij bokst om iets te betekenen voor zijn landgenoten. Niet de roem telt, maar een waterkraan voor zijn geboortedorp Ekwerazu.

Hella bezoekt met Innocent Anyanwu een project voor kansarme jongeren in de gevaarlijke miljoenenstad Lagos. Hier worden jongeren die te maken hebben met criminaliteit, verkrachting, drank en gokken gestimuleerd om op het rechte pad te blijven. Ook gaan ze terug naar Innocents geboorteplek.

Deze uitzending van het programma De wereld op zijn kop met de titel Hella en de kleine sterke reus uit Nigeria is uitgezonden op zondag 22 februari door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie