Uitzending
De wandeling - Vluchteling schittert op piano

Vluchteling schittert op piano

De wandeling

31-8-2013

| 1750 x bekeken | 1 reacties
4
Sander wandelt met de Irakese pianist Ako Taher. De vader van Ako Taher werd vermoord in Irak. Ako geeft een concert in het Concertgebouw in Amsterdam ter nagedachtenis aan zijn overleden vader en moeder. Hij komt uit een gegoede Irakese familie die heel muzikaal is. Vanaf jongs af aan speelt hij zelf piano. Ako staat op het punt door te breken als concertpianist als de oorlog in Irak uitbreekt. Doordat zijn vader als politieke tegenstander van Saddam wordt gezien, moet het gezin onderduiken.

Ako vlucht uiteindelijk als enige naar Nederland. Als hij in Nederland is, hoort hij dat zijn vader is opgepakt en vermoord. Ako is kapot van verdriet maar probeert zo goed als mogelijk een nieuw leven op te richten in Nederland. Na lang wachten krijgt hij een verblijfsvergunning en gaat aan de slag als stratenmaker. Hij mist het pianospelen verschrikkelijk, maar heeft geen geld om lessen te volgen of een piano te kopen. Als hij in een tweedehands winkel gaat werken, staat hij voor het eerst sinds jaren weer oog in oog met een piano. Vanaf dat moment neemt zijn leven een onverwachte wending en is de piano niet meer weg te denken uit zijn leven. De wandeling van Sander met Ako eindigt in het Concertgebouw in Amsterdam, de plek waar Ako altijd al had willen spelen.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Vluchteling schittert op piano is uitgezonden op zaterdag 4 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Sander de Kramer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee