Uitzending
De wandeling - Van beurshandelaar tot visboer

Van beurshandelaar tot visboer

De wandeling

6-4-2013

| 1470 x bekeken | 0 reacties
5
Snelle handel en heel veel geld. Een aantal jaar geleden was Henry van Diermen uit Amsterdam nog een succesvol beurshandelaar, maar een gokverslaving kost hem bijna de kop. In KRO De Wandeling wandelt Sander met hem en vertelt hoe hij zijn verslaving in stand kan houden. Hij steekt zichzelf diep in de schulden. Niemand weet ervan. Ook zijn vrouw niet.

Als hij volledig instort besluit hij zijn leven radicaal om te gooien. Hij kickt af en gaat terug naar zijn roots: vis verkopen. Inmiddels staat hij drie keer in de week met een kraam in vol duurzame vis op de markt. De beurshandel en het gokken zijn verleden tijd.

Henry groeit op in Spakenburg. Zijn vader, opa en ooms werken allemaal in de vis. Als jonge jongen heeft hij een bijbaantje in een rokerij, maar hij voelt zich er niet thuis. De grote stad en het grote geld lonkt en hij wordt beurshandelaar bij een groot Amerikaans bedrijf. Henry doet het goed en krijgt de ene na de andere riante bonus.

Hij voelt zich fantastisch en voor de buitenwereld lijkt het alsof hij zijn zaakjes dik in orde heeft. Een vrouw, kinderen en heel veel geld. Maar wat niemand weet, is dat Henry ondertussen een gokverslaving ontwikkelt. Hoe meer hij verdient, hoe meer hij zich verliest in het gokken.

Totdat hij op een dag helemaal instort en zijn façade niet langer in stand kan houden. Zonder geld en bezittingen vlucht hij naar Barcelona. Daar besluit hij dat het tijd is om het roer helemaal om te gooien. Na een periode in een afkickcentrum, besluit hij weer helemaal onderaan te beginnen. Hij verhuist naar Amsterdam, waar de liefde voor de vis ontwaakt. Met een kratje verse vis achterop zijn fiets, gaat hij van deur tot deur. Inmiddels heeft hij een eigen bedrijf ‘Vis van Henry’ en verkoopt hij duurzame vis op de markt. Wat hij nooit had gedacht is gebeurd; hij zit net als zijn familie in de vis.

Sander de Kramer gaat met Henry naar de visafslag in IJmuiden en wandelt met hem door het Baarnse bos en bezoekt zijn viskraam in Weesp.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Van beurshandelaar tot visboer is uitgezonden op zaterdag 6 april door de KRO. De presentatie was in handen van Sander de Kramer.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie