Uitzending
De wandeling - Het roer om na turbulent leven

Het roer om na turbulent leven

De wandeling

6-9-2014

| 2585 x bekeken | 0 reacties
5
Oud-Europarlementariėr Jessica Larive is nog een kleuter als haar vader op mysterieuze wijze wordt vermoord. Haar moeder hertrouwt met een man met wie Jessica het absoluut niet kan vinden. Na een moeilijke jeugd verlaat ze op haar 18e het ouderlijk huis. Een paar jaar later trouwt ze met een op het oog succesvolle en leuke man, maar dit huwelijk maakt haar niet gelukkig. Haar man slaat haar als hij dronken is en in gezelschappen vernedert hij haar. Ze voelt zich kleingehouden en het huwelijk strandt. Ze blijft achter met een dochter van anderhalf, alleen in Brussel.

Europarlement

Via allerlei baantjes werkt ze zich omhoog tot Europarlementariėr. Hierdoor reist ze de hele wereld over en voert intense gesprekken met beroemdheden als Richard Gere, Fidel Castro en de Dalai Lama. Maar langzamerhand gaat ze zich realisteren dat status en succes haar nooit gelukkig zullen maken. Ze verlaat de politiek en begint een nieuw leven in Spanje. Ze geeft nu yoga- en meditatiecursussen in haar eigen 'Atalantacenter' en is eindelijk écht gelukkig.

Arie wandelt met Jessica in de bergen aan de Spaanse Costa Blanca. Jessica

schreef over haar turbulente leven het boek: 1000 plaatsen, 1 thuis.

De presentatie was in handen van Sander de Kramer en Arie Boomsma. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Het roer om na turbulent leven werd uitgezonden op zaterdag 6 september door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie