Uitzending
De wandeling - Geluk bij een ongeluk

Geluk bij een ongeluk

De wandeling

27-7-2014

| 1864 x bekeken | 0 reacties
4
De Turkse actrice en cabaretičre Funda Müjde werkt hard aan haar carričre als haar leven in 2007 een totaal andere wending neemt. Ze is dan bekend van rollen in tv-series als Zeg ,ns Aaa, Vrouwenvleugel en Medisch Centrum West, ze schrijft een column in De Telegraaf en heeft eigen cabaretshow Algemeen Beschaafd Turks. Juist als haar carričre in de lift zit, krijgt Funda tijdens een vakantie in Istanbul een auto-ongeluk.

Pianospeler zonder vingers

Ze loopt een dwarslaesie op en haar belangrijkste instrument, haar lijf, raakt ze kwijt. “Mijn lijf waarmee ik shows deed, rende en huppelde over het toneel, had ik niet meer. Ik moest opeens iets nieuws uitvinden. Ik was als een pianospeler die zonder vingers toch piano wil spelen.”

Op de fiets naar Turkije

Het is uiteindelijk de liefde die haar er doorheen sleept. Haar doel om dit jaar op een speciale ligfiets naar Turkije te fietsen. Een tocht van 4000 kilometer lang waarin ze terug gaat naar Turkse ‘roots’. Sander de Kramer fietst ter voorbereiding een stukje met haar mee.

In deze uitzending van De wandeling was Funda Mujde te gast. De presentatie was in handen van Sander de Kramer. Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Geluk bij een ongeluk werd uitgezonden op zaterdag 8 februari door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie