5-7-2012
1367 x bekeken | 0 reacties
In deze uitzending: Waarom de meeste Amerikaanse christenen een hekel aan Obama hebben, en Kortenoeven en Hernandez klappen uit de school over Geert Wilders.
Kortenoeven en Hernandez over Wilders
Vandaag komt er een einde aan het politieke bestaan van de twee ex-PVV-Kamerleden Kortenoeven en Hernandez. Want na het zomerreces, dat morgen begint, vergadert de Kamer nog maar enkele dagen en dan volgen de verkiezingen. De Vijfde Dag volgde Kortenoeven en Hernandez de afgelopen twee turbulente dagen. De ex-PVV'ers klappen uit de school over hun periode met Geert Wilders.
Waarom christenen een hekel aan Obama hebben
President Obama maakt er geen geheim van dat hij een toegewijd christen is. "Jezus heeft mijn zonden vergeven", zegt hij regelmatig. Toch is de meerderheid van de christenen fel tegen de president. "Hij moet dood", zeggen sommigen zelfs. Waar komt die haat vandaan?
Verslaggeefster Margje Fikse reist door Amerika en bezoekt verschillende christenen die anti-Obama zijn. Zo probeert ze in gesprek te komen met dominee Steven Anderson van de Faithful Word Baptist Church in Arizona. In een van zijn preken zegt die dat hij de president graag wil zien smelten als een slak. Net zoals de kinderen die worden geaborteerd met zout, dankzij Obama. Waar komt die afgunst tegen de president toch vandaan? En zijn er ook nog christenen te vinden die juist wel fan zijn van Amerika's hoogste leider?
Mensenhandel en moderne slavernij op aspergevelden
We noemen ze het 'witte goud'. En voor veel Nederlanders is het een culinair hoogtepuntje in het jaar als ze weer in de winkel liggen: asperges. We betalen we er doorgaans stevig voor, maar tientallen Oosteuropeanen betalen een veel hogere prijs.
De Vijfde Dag bericht over een veroordeling voor mensenhandel op de Tjechische aspergevelden. En stelt de vraag hoe deze misstanden konden gebeuren op een bedrijf waar een Nederlandse directeur aan de leiding stond.
Deze uitzending van het programma De Vijfde Dag is uitgezonden op donderdag 5 juli door de EO. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
Item is niet meer te bekijken