Uitzending
De toekomst is nu - De Toekomst van veiligheid

De Toekomst van veiligheid

De toekomst is nu

25-4-2008

| 1099 x bekeken | 0 reacties
4
Camera’s die je overval volgen, die zelfs door muren heen kunnen kijken of de politie alarmeren als iemand agressief wordt. Het DNA van iedereen in één grote databank waar de technische recherche al op de plaats delict in kan en direct de dader mee kan identificeren. We doen er alles aan om de wereld veilig te maken, maar werkt dat allemaal wel, kan je alles voorkomen? En vooral; wat betekent dat allemaal voor onze privacy? Na de uitzending vind u hier alles over de toekomst van onze veilgheid.

Door muren heen kijken
Een camera die door de muur heen kan zien wat er in een huis gebeurt. Leuk om de buren te bespioneren, maar vooral heel handig bij anti terreur acties en ontvoeringen.

RFID Chips
Ondanks dat maar 62% van de Nederlanders weet wat een RFID-chip is, wordt ie nu al op vele terreinen toegepast. Bijvoorbeeld in het nieuwe paspoort, de OV-chipkaart en in de pasjes om ergens binnen te komen.

DNA Chips
In de uitzending over de zorg zat ie ook al: het laboratorium op de chip. Op het gebied van veiligheid kan dit tot compleet nieuwe opsporingsmethoden leiden. Op zo’n chip kan je met een klein beetje DNA een profiel schetsen

Camera's
Een camera die zelf de politie waarschuwt als er gevochten wordt. De universiteit van Amsterdam probeert samen met de Rijksuniversiteit Groningen Cassandra te ontwikkelen.

Scans
Verschillende soorten scans kunnen in de toekomst bijdragen aan een groter en betere veiligheid op bijvoorbeeld luchthavens

Knieslot
Het ministerie van justitie laat een knieslot ontwikkelen dat TBS-ers moet tegenhouden als ze proberen te vluchten

Kogelvrije mode
Het is geschikt voor iedere gelegenheid, ziet er doodnormaal uit, maar heeft vermoedelijk al het leven van menig crimineel gered: kogelvrije mode.

Deze uitzending van het programma De toekomst is nu met de titel De Toekomst van veiligheid is uitgezonden op vrijdag 25 april door de KRO. De presentatie was in handen van Sven Kockelmann en Adjiedj Bakas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee