Uitzending
De toekomst is nu - De Toekomst van de economie

De Toekomst van de economie

De toekomst is nu

2-5-2008

| 978 x bekeken | 0 reacties
6
Hebben we in de toekomst nog wel een portemonnee nodig of betalen we gewoon met onze vinger of ogen? Hoe ziet de supermarkt van de toekomst eruit? Bij wie gaan we geld lenen en waar gaat de Nederlandse economie op draaien? En krijgen we eindelijk die felbegeerde VOC mentaliteit terug of slaapt de economie helemaal in? In de toekomst van de economie antwoord op deze vragen en nog veel meer.

Betalen: vingerafdruk
In een aantal winkels van de Duitse Supermarktketen Edeka kan je al betalen met je vingerafdruk. Je legt je vinger op een lezer en kan zo al je boodschappen mee naar huis nemen.

Betalen: chips
Een andere manier om te betalen zonder je portemonnee te hoeven mee nemen is een RFID chip in je arm laten zetten.

Supermarkt van de toekomst
In het Duitse stadje Rheinberg staat de supermarkt van de toekomst. klantenkaarthouders kunnen winkelen met een shopping assistent, een computer op de winkelwagen.

Lenen van anderen via internet
Voor een lening van een paar duizend euro gaan veel mensen al lang niet meer naar de bank, ze lenen het van anderen via internet.

Deze uitzending van het programma De toekomst is nu met de titel De Toekomst van de economie is uitgezonden op vrijdag 2 mei door de KRO. De presentatie was in handen van Sven Kockelmann en Adjiedj Bakas.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee