Nieuwsbericht
De tiende van Tijl - Tijl Beckand terug met De Tiende van Tijl

Tijl Beckand terug met De Tiende van Tijl

De tiende van Tijl

26-1-2016

| 346 x bekeken | 0 reacties
7
Wat is nu precies een rapsodie? Tijl Beckand duikt in het nieuwe seizoen van De Tiende van Tijl in dit genre, dat bij het grote publiek vooral bekend is door Queens Bohemian Rapsody. In de studio spelen jonge strijkkwartetten de mooiste en belangrijkste stukken uit de geschiedenis van de strijkkwartet. Ook zijn er prachtige optredens van onder andere Noa Wildschut, Hermine Deurloo met het Ragazze Quartet, Combattimento en van het complete NJO. Tijl trekt er wederom op uit en bezoekt iedere week ergens in Europa het woonhuis van een beroemde componist.

Daarnaast vertellen vooraanstaande klassieke musici wat het ultieme muziekmoment is en geeft Tijl antwoord op intrigerende vragen als: Welke componist moest het opsteken van een sigaar met de dood bekopen? Natuurlijk wordt Tijl ook dit seizoen in de studio weer bijgestaan door het pianotalent Valentina Tóth.

In de eerste aflevering reist Tijl naar Noorwegen om het huis te bezoeken waarin Grieg zijn mooiste noten schreef, verklapt het Nederlands Blazers Ensemble hun favoriete muziekmoment en is het erepodium voor de koning der strijkkwartetten: Haydn.

Klik hier voor meer informatie over De tiende van Tijl, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie