Uitzending
De tiende van Tijl - Special: Passie voor de Mattheus

Special: Passie voor de Mattheus

De tiende van Tijl

27-3-2013

| 2143 x bekeken | 1 reacties
8
Woensdag 27 maart zenden we een speciale aflevering van De Tiende van Tijl uit rondom het thema Matthäus-Passion.

Tijl Beckand is gefascineerd door Bachs misschien wel bekendste werk: de Matthäus-Passion. Omdat de Matthäus-Passion het lijdens- en sterfverhaal van Jezus omschrijft wordt dit werk jaarlijks rond Goede Vrijdag (de dag dat de kruisiging van Jezus wordt herdacht) door alle concertpodia en orkesten uitgelicht en uitgevoerd. Ook Tijl blijft niet achter en wijdt op 27 maart een speciale editie van De Tiende van Tijl geheel aan Bachs Matthäus-Passion. Hij wil hiermee iedereen ervan overtuigen dat de Matthäus-Passion zo ongelooflijk mooi is dat het niemand onthouden mag worden! Als proef op de som brengt hij drie jongeren in aanraking met de Matthäus en probeert hij hen over de streep trekken om met hem te genieten van zijn lievelingswerk.

Tijl Beckand staat ook stil bij de achtergrondgeschiedenis van de Matthäus. Hiervoor reist hij naar de Thomaskirche in Leipzig waar J.S. Bach de Matthäus-Passion schreef en het voor het eerst uitgevoerd werd. Daarnaast interviewt Beckand dirigent Ton Koopman die de Matthäus al vele malen uitvoerde. Tijl eindigt met zijn drie, hopelijk nieuwe liefhebbers, bij de bekende Matthäus-uitvoering in de Grote Kerk in Naarden.

Deze uitzending van het programma De tiende van Tijl met de titel Special: Passie voor de Mattheus is uitgezonden op woensdag 27 maart door de AVRO. Te gast was Ton Koopman. De presentatie was in handen van Tijl Beckand.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!