Uitzending
De Reünie - Selsterhorst, Veldhoven

Selsterhorst, Veldhoven

De ReŁnie

4-7-2013

| 1596 x bekeken | 0 reacties
5
De brugklas Mavo van de Selsterhorst uit Veldhoven (1972) is anno 2013 een vat vol verhalen, zo blijkt in KRO De ReŁnie. Presentator Rob Kamphues spreekt met Henk, die zich door zware gezondheidsproblemen heenvocht, Geert die het tot directeur schopte en zijn zinnen heeft gezet op een ministerschap en Tom, die zijn plek vond op een eilandje in de Stille Oceaan. Een mavo brugklas uit Veldhoven begin jaren '70. Zelden was er een klas in 'De ReŁnie' met leerlingen die 40 jaar later zo divers zijn terecht gekomen. Een aantal heeft de mavo niet afgemaakt en kwam in fysiek zware beroepen terecht. Drie leerlingen zijn in hun vak inmiddels volledig afgekeurd. Gelukkig hebben ze ondanks beperkingen wel weer hun weg gevonden. Zo is daar Henk. Na jarenlang als slachter te hebben gewerkt, werd hij tegelzetter. Maar ook dat bleek te zwaar toen hij longproblemen (COPD) kreeg. Twee jaar geleden belandde hij in de WAO. Toch geeft hij zijn leven weer een 9. Want doordat hij niet meer kan werken, heeft hij nu des te meer tijd voor zijn grote hobby: De jacht. Maar er zijn ook leerlingen die juist de smaak van het leren te pakken kregen en doorgingen na de mavo. Meerdere leerlingen hebben uiteindelijk zelfs een universitaire studie afgemaakt. Ook zijn er een paar die via een HBO-opleiding carriŤre hebben gemaakt. Zo is daar Geert. Via de hogere hotelschool is hij doorgegroeid naar een succesvol directielid van een facilitair bedrijf met 30.000 mensen in dienst. Hij overweegt zelfs nog een stap naar de politiek. En dan niet gewoon als Kamerlid. Hij droomt stiekem nog van een carriŤre als staatssecretaris of minister. Zo groot durft Marjo nog niet te denken. Zij is pas sinds kort haar horizon aan het verbreden. Meer dan 20 jaar lang durfde ze bijna niets omdat ze bang was buiten haar dorp een hyperventilatieaanval te krijgen. Sinds kort probeert ze daar wat aan te doen en om te bewijzen dat ze vorderingen maakt, ging ze met Rob de snelweg op.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Selsterhorst, Veldhoven is uitgezonden op donderdag 4 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee