Uitzending
De Reünie - RK mavo De Bliënborch Raamsdonksveer

RK mavo De BliŽnborch Raamsdonksveer

De ReŁnie

17-10-2010

| 2837 x bekeken | 0 reacties
6
Populaire volkszanger Rob beroemd in Brabant en marinier Christ keert terug uit Uruzgan. Klas 1 Mavo BliŽnborch, Raamsdonksveer, 1976. De sportieve Christ kiest er na de middelbare school voor om bij de mariniers te gaan. Tijdens zijn opleiding stort hij neer bij het parachutespringen. Toch maakt hij zijn opleiding af en wordt commando en kikvorsman. Christ wordt verschillende keren voor een vredesmissie uitgezonden. Op zijn missie in Irak komt hij onder vuur te liggen. Het afgelopen halfjaar heeft hij doorgebracht in Uruzgan. Wij zijn er bij als hij weer voet zet op Nederlandse bodem en door zijn vrouw en kinderen in de armen wordt gesloten. Het is 1976 als de leerlingen van de R.K. BliŽnborch Mavo beginnen aan hun middelbare schooltijd. De brugklas herbergt een bonte verzameling van leerlingen uit het Brabantse Raamsdonksveer en omliggende plaatsjes. De jongens houden wedstrijdjes wie er het vaakst de klas uit wordt gestuurd en stoppen aardappels in de uitlaat van de leraren. Erik was een rustige jongen in de klas. Al zijn klasgenoten weten nog dat hij een pruik droeg. Die droeg hij omdat hij kaal was door chemokuren. Bij Erik is kanker geconstateerd en hij ligt het grootste deel van het schooljaar in het ziekenhuis. 'Ik had zelf niet in de gaten wat ik eigenlijk mankeerde. Er werd ook niet over gesproken in mijn bijzijn.' Rob Kamphues blikt met Erik en zijn broer terug op de situatie van toen. Iedere klas heeft ook altijd een druktemaker; in dit geval was dat Rob. 'Ik was een populair ventje op school, zo'n aandachttrekkertje. Ik moest van de mavo af, ik was een hopeloos geval.' Rob is altijd in de schijnwerpers blijven staan. Hij is nu al zeventien jaar een gevierde zanger en zet de Brabantse zalen op z'n kop. Rob Kamphues loopt een dagje met hem mee.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel RK mavo De BliŽnborch Raamsdonksveer is uitgezonden op zondag 17 oktober door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee