Uitzending
De Reünie - Olympische Ploeg van Sydney

Olympische Ploeg van Sydney

De ReŁnie

24-7-2016

| 3371 x bekeken | 1 reacties
5
Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn, Leontien van Moorsel en andere atleten kijken terug op de succesvolste Olympische Spelen ooit. Het is de redactie van De ReŁnie gelukt alle sporters van de olympische ploeg van Sydney 2000 weer bij elkaar te krijgen. Deze legendarische olympische ploeg was goed voor het recordaantal van 25 medailles. Het waren de spelen van atleten als Pieter van den Hoogenband, Inge de Bruijn, Leontien van Moorsel en Anky van Grunsven. Maar er waren ook atleten die op een dramatische manier medailles misliepen en die tot op de dag van vandaag met frustraties kampen. In de ReŁnie-gymzaal praten meer dan 60 atleten over hun blijdschap en teleurstellingen, over teamspirit, over wat erbij komt kijken om topsporter te zijn en hoe falen op het moment suprÍme het leven van sommigen totaal ontwrichtte. Dankzij de openhartigheid van de sporters komen alle facetten van het topsporterbestaan aan bod. De atleten zijn trots op hun prestaties en roemen bijna allemaal de teamspirit tijdens de Spelen. Tennisster Miriam Oremans, zilveren medaille winnares: 'Je zweepte elkaar op en was extra gemotiveerd om te presteren als je zag dat iemand een medaille haalde.' Zwemmer Pieter van den Hoogenband vertelt over zijn vriendschap met zijn coach Jacco Verhaeren sinds Sydney. Vijftien jaar lang trokken ze met elkaar op en juist op het moment dat Pieter hem vanwege zijn scheiding het meest nodig heeft vertrekt Jacco naar AustraliŽ. Pieter is zichtbaar ontroert als Jacco vanaf de andere kant van de wereld spreekt over hun vriendschap. Van den Hoogenband: 'Het gaat in het leven niet om die dikke auto en het grote huis, het gaat om de vrienden en de verhalen die je samen meemaakt.' Maar sommige atleten lopen na zestien jaar nog altijd met frustraties. Hordenloper Robin Korving raakte tien minuten voor zijn wedstrijd geblesseerd en moest naar huis. Hij is ontevreden hoe hij destijds door het begeleidingsteam is behandeld. En ook Brenda Starink heeft geen goede herinneringen aan Sydney. Tijdens het estafettezwemmen zwom ze met haar hoofd tegen de badrand. Ze verspeelde daarmee voor haar team een finaleplaats.

De presentatie was in handen van Patrick Lodiers. Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Olympische Ploeg van Sydney werd uitgezonden op zondag 24 juli door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee