Uitzending
De Reünie - Mgr. Zwijsen College Veghel

Mgr. Zwijsen College Veghel

De ReŁnie

8-7-2012

| 1798 x bekeken | 0 reacties
5
Klas gymnasium 5 van het Mgr. Zwijsen College te Veghel, jaargang 1974. Een serieuze, leergierige klas met veel talent. Waarvan de leerlingen soms onverwachte paden inslaan. Zo komt de slimme Willie in IndonesiŽ terecht, tussen de orang-oetans en de suikerpalmen. En ontpopt geneeskundestudent Joep zich tot kok. Willie is misschien wel de slimste van de klas. Maar doet zijn best niet te hoge cijfers te halen. Op de lagere school werd hij gepest met zijn hoge cijfers, dus besluit hij om op het gymnasium niet op te vallen. Willie trekt zich graag terug in de natuur. Nu bezit hij de grootste orang-oetan opvang ter wereld. Ook bekommert hij zich om de wereldwijde ontbossing. De oplossing ligt in de suikerpalm verborgen. Rob Kamphues bezoekt Willie in IndonesiŽ. Wilma haalt goede cijfers. Maar school is niet zo belangrijk. Ze wil het liefst trouwen met haar vriendje. En dat doet ze ook. Op haar 26e gaat ze scheiden en dan wordt ze opeens ziek. Ze lijdt aan kanker. Wilma staat er alleen voor. Ze overwint de ziekte, maar zal dat in haar leven nog tweemaal moeten doen. Door de ziekte mag en kan ze geen kinderen meer krijgen. Het is een wonder dat ze toch zwanger blijk te zijn van een zoon. Als haar zoon achttien jaar is, wordt hij ook ziek. Dan levert ze de zwaarste strijd van haar leven. Goede vriendin Ria uit de klas steunt haar. En dan is er nog Joep. Hij doet na het gymnasium wat hem verwacht wordt. Hij kiest voor geneeskunde. Maar zijn hart ligt ergens anders. Hij gaat koken in macrobiotische eethuisjes en leert het vak. Nu kookt hij voor bejaarden. Rob Kamphues schuift aan.

Presentatie: Rob Kamphues.

Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Mgr. Zwijsen College Veghel is uitgezonden op zondag 8 juli door de KRO. De presentatie was in handen van Rob Kamphues.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee