Uitzending
De Reünie - Ivo Mavo Den Bosch

Ivo Mavo Den Bosch

De ReŁnie

21-7-2016

| 794 x bekeken | 0 reacties
6
Gerd-Jan is zwaar dyslectisch, maar juist daardoor wordt hij strijdbaar. Nu vaart hij de Ocean Race als de beste zeiler van der wereld. Met negen mannen bijna een jaar lang op een bootje zitten om de wereld rond te zeilen. Gerd-Jan vindt het te gek. Hij is dan ook ťťn van de beste zeilers ter wereld en deed dit jaar mee met de Volvo Ocean Race. Dat Gerd-Jan de beste werd, lag niet voor de hand. Hij is zwaar dyslectisch en zijn schoolperiode was ťťn groot gevecht. Tot hij in een zeilboot stapte en zag dat hij daar altijd als eerste de finish bereikte. Hierin zou hij wťl heel goed kunnen worden. Hij besloot nog harder te werken op school en schopte het zo tot een Engelse universiteit. En nu zeilt hij dus de wereld rond. Tijdens een race waar je je niet kan wassen, bijna niet slaapt en alleen maar eet uit een zakje. Toch laat hij met plezier aan Patrick zien hoe dat gaat aan boord. Patrick mocht zelfs een stukje meezeilen. Op deze Ivo Mavo zat ook Maurits. De slimste jongen van de klas, maar ook de vreemdste, volgens zijn klasgenoten. Toch hadden ze een zwak voor hem en in de periode dat Maurits veel werd gepest, gingen ze massaal om hem heen staan om hem te beschermen. Patrick ging bij Maurits op bezoek om te kijken hoe het hem vergaat en wat er in die tijd met hem aan de hand was. Dan blijkt dat pas vrij recent is vastgesteld dat Maurits autistisch is. Aan Patrick vertelt hij hoe hij probeert, ondanks zijn beperkingen, toch een leven voor zichzelf op te bouwen.

De presentatie was in handen van Patrick Lodiers. Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel Ivo Mavo Den Bosch werd uitgezonden op donderdag 21 juli door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee