Uitzending
De Reünie - De Wild Romance van Herman Brood

De Wild Romance van Herman Brood

De ReŁnie

9-9-2016

| 1059 x bekeken | 0 reacties
5
Herman Brood trok 25 jaar met zijn band Wild Romance door het land. Hoe kijken bandleden terug op deze tijd van seks, drugs en rock 'n roll? 11 Juli is het 15 jaar geleden dat Herman Brood overleed. Bovendien zou hij dit jaar 70 zijn geworden. Voor het KRO-NCRV programma De ReŁnie een aanleiding om een reŁnie te organiseren van Brood's begeleidingsband de Wild Romance. De ReŁnie vindt voor ťťn keer niet plaats in de klas, maar in de legendarische Amsterdamse poptempel Paradiso. Niet alleen trad de band hier zo'n 25 keer op, het is ook de plek waarvandaan Herman naar zijn laatste rustplaats werd gebracht. Vrijwel alle leden van de groep komen hier samen. En dat zijn er veel want Herman had vaak behoefte aan verandering en ontsloeg zijn muzikanten met enige regelmaat. Maar ook zijn achtergrondzangeressen -de Bombita's-, geluidstechnici en crewleden zijn aanwezig. Zoals geluidstechnicus Kees. Na de zelfmoord van Herman Brood besloot ze voor haar ware levensgeluk te gaan en haar diepgewortelde wens na te jagen en vrouw te worden. Rita was ťťn van de Bombita's van Herman Brood. Ze heeft het over een andere boeg gegooid en is tegenwoordig een succesvolle fado-zangeres in Portugal. En niet te vergeten Hermans zoon Marcel, die lange tijd werkte als tourmanager voor de band. Hoe kijkt hij terug op de periode dat zijn vader ťťn van de grootste popidolen van Nederland was? De ReŁnie van de Wild Romance geven een unieke kijk achter de schermen van Nederlands grootste rock 'n' roll sensatie. Seks, drugs en rock 'n' roll was het devies, maar ook avonturen in de tourbus, heimwee naar huis, en het leven na de muziek.

De presentatie was in handen van Patrick Lodiers. Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel De Wild Romance van Herman Brood werd uitgezonden op vrijdag 9 september door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee