Uitzending
De Reünie - 90 jaar KRO - Zondag om 20:24

90 jaar KRO - Zondag om 20:24

De ReŁnie

22-11-2015

| 2402 x bekeken | 0 reacties
4
Bekende KRO-gezichten van toen en van nu kijken terug op 90 jaar KRO. Wat zijn hun hoogtepunten en wat doen ze nu? In deze speciale uitzending heeft De ReŁnie een klas vol bekende gezichten uit 90 jaar KRO-historie. Voor de klas staat voor ťťn keer Anita Witzier. De KRO-presentatoren van nu brengen de coryfeeŽn van toen in beeld en praten met ze over actuele onderwerpen. Zo vertelt Adres Onbekend-presentatrice Anne van Egmond aan Derk Bolt hoe ze zelf ontdekt dat ze is geadopteerd. De zoektocht naar haar afkomst zorgt voor grote verrassingen. Patrick Lodiers loopt met Joop van den Ende door de veilinghal in Aalsmeer waar Van den Ende grote amusementshows maakte voor de KRO. Wat vindt Van den Ende eigenlijk van de huidige politiek die zich steeds meer bemoeit met de inhoud op de publieke omroep? Brandpuntpresentatrice Liesbeth Staats bezoekt Aad van den Heuvel en ziet dat de passie in deze journalist nog steeds brandt. En diezelfde passie is er nog bij Henny Huisman. In zijn eigen museum in Uitgeest vertelt Henny Huisman aan welke programma's hij nu werkt. Mies Bouwman was omroepster bij het allereerste KRO tv-fragment. In de ReŁnie vertelt ze hoe ze de KRO moest verlaten omdat ze een relatie kreeg met een getrouwde man. Presentator Fons de Poel gaat langs bij Brandpunt-verslaggever Willibrord Frequin. Ze kijken terug op zijn interview met Prins Bernhard over de Lockheedaffaire. Maar Frequin vertelt vooral indringend over hoe de dood steeds meer zijn leven komt ingeslopen. Radiopresentator Peter van Bruggen kijkt terug op de actie Ik ben Woedend, die hij op touw zette in de Breakfast Club. Het was een actie tegen de haat die in Duitsland woedde tegenover buitenlanders. Is er nu nog woede, maar dan over hoe Nederland met vreemdelingen omgaat? Rob Fruithof is in Zuid-Afrika inmiddels een gewild acteur. Maar dat hij zijn KRO-tijd niet licht vergeet, zien we als hij in zijn auto aan komt rijden: zijn nummerbord begint met de letters WAKU.

In deze uitzending van De ReŁnie waren Willibrord Frequin, Fons de Poel, Joop van den Ende, Prins Bernhard, Rob Fruithof, Aad van den Heuvel, Liesbeth Staats, Mies Bouwman, Peter van Bruggen, Anne van Egmond, Anita Witzier, Henny Huisman en Derk Bolt te gast. De presentatie was in handen van Patrick Lodiers. Deze uitzending van het programma De ReŁnie met de titel 90 jaar KRO - Zondag om 20:24 werd uitgezonden op zondag 22 november door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee